"Τα σ’ αγαπώ του κόσμου": Μια τρυφερή παράσταση μιούζικαλ για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

"Τα σ’ αγαπώ του κόσμου": Μια τρυφερή παράσταση μιούζικαλ για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το έργο της Μάρως Θεοδωράκη που εξυμνεί το συναίσθημα της αγάπης ανεβαίνει σε μια παράσταση που μοιράζει όνειρα, ελπίδα και ενσυναίσθηση.

Στην παιδική σκηνή «Μαριάννα Τόλη» του Νέου Θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου παίζεται η παράσταση μιούζικαλ «Τα σ’ αγαπώ του κόσμου», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το έργο αλλά και η μουσική σύνθεση είναι της Μάρως Θεοδωράκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αναστάσης Δεληγιάννης, διακεκριμένος για την πορεία του και στον χώρο του παιδικού μιούζικαλ.

«Κάθε σ’ αγαπώ μας κάνει καλύτερους!», φωνάζει η παράσταση, καθώς αφηγείται δεκάδες ιστορίες που ενδυναμώνουν στα παιδιά τα συναισθήματα της αγάπης, της ενσυναίσθησης, της στοργής και της φροντίδας. Πρόκειται για ιστορίες που εμπνέονται από την καθημερινότητα αλλά και από τον μαγικό κόσμο των ονείρων και της φαντασίας, γεμάτες ελπίδα και καλοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο.
 

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον ηλικιωμένο, τον γονιό, τους φίλους, τα ζώα, η αγάπη για την ίδια τη ζωή γιορτάζει σε αυτή την παράσταση που αποκαλύπτει στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους ότι την αγάπη αξίζει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα, με κάθε αφορμή. Και αυτό γιατί η αγάπη είναι το εισιτήριο για μια καλή και υγιή ζωή. Η αγάπη δεν είναι μόνο μια σπουδαία αξία, είναι συναίσθημα και φως.
Οι δημιουργοί της οδηγήθηκαν από τη μνήμη της ομορφιάς του να είσαι παιδί και να ανακαλύπτεις τον κόσμο. «Βρίσκουμε το παιδί μέσα μας και το αφήνουμε να δημιουργήσει, να εκφραστεί και να χρωματίσει την παράσταση μας», είπαν η Μάρω Θεοδωράκη και ο Αναστάσης Δεληγιάννης.

 

Στην παράσταση που κατακλύζεται από μουσική και τρυφερά συναισθήματα παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζάκης, Φένια Ζαχαρίου, Μάκης Κατσανέας, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Μιχαλάκη, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου και Τάσος Προβιάς.


Κλείστε τα εισιτήριά σας, μέσω more.com

TIPS

Η Μάρω Θεοδωράκη έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από πενήντα βιβλία για παιδιά και βρέφη, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία. Έχει γράψει τη σειρά με τίτλο «Σ' αγαπώ», ξεκινώντας το 2017 με το «Γιαγιά, σ’ αγαπώ», που μίλησε στα παιδιά για την τρίτη ηλικία αλλά και για την άνοια, ενώ ακολούθησαν τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς που μιλάει για την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την αξία της αγάπης.
Ο Αναστάσης Δεληγιάννης είναι χορογράφος με πολυετείς σημαντικές συνεργασίες στο θέατρο, την τηλεόραση, σε videoclips, καθώς και καθηγητής μουσικού θεάτρου. Για τη συνεργασία του με τη Μάρω Θεοδωράκη δήλωσε στο «α»: «Είναι μια συγγραφέας που με συγκινεί με το λόγο της αλλά και τη καλλιτεχνική στάση της. Είμαστε και οι δύο υπερήφανοι που δημιουργήσαμε μέσα από τη φιλία μας, ένα όμορφο γλυκό έργο που θα μιλήσει σε παιδικές ψυχούλες. Για μας αυτό είναι τεράστιο συναισθηματικό παράσημο».
Η Μαριάννα Τόλη, σημαντική τραγουδίστρια, ηθοποιός και στιχουργός, αφοσιώθηκε θερμά στο παιδικό θέατρο: υπήρξε υπεύθυνη παιδικών θεατρικών σκηνών και την περίοδο 2001-03 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου. Παρουσίασε, επίσης, παιδικές εκπομπές στην τηλεόραση και έγραψε και μετέφρασε βιβλία για παιδιά. Το 2015 ήταν αυτή που ανέστησε το ιστορικό Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου: ανέλαβε την ανακαίνιση και λειτουργία του και υπό την ονομασία Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, προχώρησε σε έναν εξαιρετικό νέο προγραμματισμό. Μετά το θάνατό της, το χειμώνα του 2018, η παιδική σκηνή του θεάτρου πήρε το όνομά της.