43ο River Party: Έτοιμοι για το μεγαλύτερο μουσικό-κατασκηνωτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού;

43ο River Party: Έτοιμοι για το μεγαλύτερο μουσικό-κατασκηνωτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού;

Δίνουμε ραντεβού από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου στο Νεστόριο για την καθιερωμένη γιορτή της μουσικής.

Το πιο ιστορικό και μακρόβιο μουσικό-κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας επέστρεψε πέρσι με μια μεγάλη Reboot έκδοση  μετά από τη διετή παύση της δράσης του λόγω της Covid-19. Φέτος, το River Party επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ για να γιορτάσει 43 χρόνια ιστορίας και ετοιμάζεται για την πιο δυνατή και ξέφρενη διοργάνωση. Έτσι, δίνουμε ραντεβού από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς.

Σε έναν καλά κρυμμένο παράδεισο που αποτελεί πάνω από 4 δεκαετίες τον τόπο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το River Party είναι must για όσους αγαπούν τον κατασκηνωτικό τουρισμό. To φεστιβάλ πραγματοποιείται στους πρόποδες του Γράμμου, σε ένα πανέμορφο τοπίο, στις όχθες του Αλιάκμονα. 

O απόλυτος προορισμός για το νεότερο ηλικιακά κοινό και όχι μόνο, ο θεσμός του River φημίζεται για τη συμπεριληπτικότητά του. Γι’ ακόμη μια χρονιά συνθέτει ένα πολυσυλλεκτικό line-up που απευθύνεται πραγματικά σε όλους. Η καρδιά του  φεστιβάλ είναι η μουσική κι έτσι, μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους από όλα τα μουσικά είδη – βρίσκουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον προγραμματισμό του 43ου River Party. Χωρίς να ξεφεύγει ποτέ από τις ροκ ρίζες του το line-up της τετραήμερης μουσικής γιορτής είναι η καλύτερη αποτύπωση του τι συμβαίνει τώρα στην ελληνική pop, hip hop και έντεχνη σκηνή. 
 

Η πολυπρόσωπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς για τα φεστιβαλικά δρώμενα – βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με καλεσμένους γνωστούς για  τα εκρηκτικά shows τους headliners. Πρωταγωνιστές της εναρκτήριας ημέρας (3/8) θα είναι το θρυλικό cult των Χατζηφραγκέτα που φέρνουν με full band σύνθεση νησιώτικο αέρα – μιας και τα τραγούδια τους μιλάνε για Αμοργό, Σέριφο και Αστυπάλαια – δίπλα στον Αλιάκμονα. Για το δίδυμο θα ανοίξουν οι 1000Mods, Panx Romana και Bad Movies. Η Παρασκευή ανήκει δικαιωματικά στη Ματούλα Ζαμάνη, η οποία έρχεται να βάλει φωτιά στη νύχτα. Την ίδια μέρα (4/8), θα δούμε και τους Locomondo που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Νεστόριο. Οι Κοινοί Θνητοί και οι Στίχοιμα συμπληρώνουν το line-up. 

Το πιο hot Σαββατοκύριακο του Αυγούστου εγκαινιάζουν η Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, και ο Φοίβος Δεληβοριάς που καταφτάνει με φόρα μετά την εκκωφαντική επιτυχία του πρόσφατου "ΑΝΙΜΕ" και την φρεσκάδα της τηλεοπτικής του εξτραβαγκάντζας "Τα Νούμερα". Ο Dani Gambino μαζί με τον DJ The boy αλλά και οι Cucumba δίνουν το δικό τους στίγμα στη φετινή διοργάνωση (5/8). Η αυλαία πέφτει με την iconic Έλενα Παπαρίζου που αποδεικνύει ότι "Υπάρχει Λόγος" να γιορτάσουμε, στήνοντας ένα καλοκαιρινό live party με έντονους dance ρυθμούς και soul διάθεση. Ένα από τα επίσης πολυαναμενόμενα acts του 43ου River Party είναι αυτό του Μικρού Κλέφτη με τον Tsaki, οι οποίοι ευθύνονται για μια από τις πιο καυτές δισκογραφικές κυκλοφορίες του '23 ("Cash Out"). Μαζί τους, οι Walkman και Κούπες (6/8).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο stage του 43ου River Party, που θα λειτουργεί στο γνωστό Tequila Bar. Το Tequila Stage θα φιλοξενήσει με τη σειρά του ένα πολυδιάστατατο line up σιγοντάροντας σε κέφι και ενέργεια το εντατικό πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής. Έτσι, οι J.O.E.Y. και Self Made & Brew (3/8), o Vagina Lips και ο Γιώργος Γελαράκης (4/8), οι Mazoha και Hit (5/8) και, τέλος ο Τακι Τsan με guests τους Bue & Got (6/8) θα βρεθούν στη σκηνή δίπλα στο Tequila Bar, όπου θα γίνονται καθημερινά πάρτι με κρύες, απολαυστικές μπύρες Βεργίνα, και πολύ χορό. 


Κλείστε τα εισιτήριά σας για το 43ο River Party εδώ!

TIPS

Μια σειρά από παράλληλες δράσεις - ιππασία, αναρρίχηση, πεζοπορίες μεταξύ πολλών ακόμα - περιμένουν τους επισκέπτες του 43ου River Party, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη πρόταση εναλλακτικών διακοπών, πέρα από το πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα.
Εάν είσαι μακριά και αναζητάς μεταφορικό για το Νεστόριο, μην ανησυχείς. Βρες το River Bus που σε εξυπηρετεί (από Αθήνα, Βόλο, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Τρίκαλα ή Φλώρινα)
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης θέσης πάρκιγκ στον χώρο του φεστιβάλ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (riverparty.net) για την έγκαιρη κράτησή σας.