Οι Άδοντες Δόκιμοι φέρνουν το "Aggie Spirit" στον "Παρνασσό"!

Οι Άδοντες Δόκιμοι φέρνουν το "Aggie Spirit" στον "Παρνασσό"!

Ήταν το μακρινό 1893 όταν εννιά φοιτητές του (τότε στρατιωτικού) Πανεπιστημίου Texas A&M σχημάτισαν ένα από τα πιο αναγνωρισμένα, πανεπιστημιακά φωνητικά σύνολα των ΗΠΑ: τους Άδοντες Δοκίμους (Singing Cadets). Το όνομα τους βέβαια, μέχρι και το 1940, ήταν «Texas A&M Glee Club». Από την ίδρυσή της, η βραβευμένη με Emmy χορωδία όχι μόνο κατάφερε να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου αλλά και να μεταλαμπαδεύσει σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού το «Aggie Spirit», το πνεύμα ήτοι του δόκιμου του Πανεπιστημίου Texas A&M, διατηρώντας έτσι ζωντανή την παράδοση και την ιστορία του θεσμού. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη συνεχή και συνεπή παρουσία των Άδοντων Δοκίμων έπαιξαν οι άοκνοι διευθυντές που διετέλεσαν επικεφαλής της χορωδίας, όπως ο David Kipp που διανύει φέτος το 21ο έτος της θητείας του.

Μέσα στην τελευταία εικοσαετία έχουν διανύσει πάνω από 100.000 μίλια για τις ανάγκες των εμφανίσεών τους. Το σχήμα έχει συχνά τραγουδήσει προς τιμήν επώνυμων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εν ζωή Προέδρων των ΗΠΑ και άλλων αρχηγών κρατών. Έχουν ταξιδέψει στη Ρουμανία, το Μεξικό, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία, την Αυστραλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία, την Κίνα και ολόκληρη την Νότιο Αφρική μεταξύ άλλων.

Μετρώντας περισσότερες από 70 προγραμματισμένες, ζωντανές και τηλεοπτικές εμφανίσεις ετησίως, το ανδρικό σύνολο έχει τελειοποιήσει τις ερμηνείες του σε ένα πραγματικά ευρύ ρεπερτόριο. Παραδοσιακά εντάσσει στις συναυλίες του από παλιά φοιτητικά, χορωδιακά, θρησκευτικά και πατριωτικά τραγούδια μέχρι κομμάτια από διάσημα μιούζικαλ του Broadway και της σύγχρονης pop μουσικής εν γένει. Πίσω από τα αυστηρά κοστούμια τους και την πειθαρχία μιας χορωδίας ένστολων δοκίμων «κρύβουν» ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις!

Οι Άδοντες Δόκιμοι επέστρεψαν ξανά στην Ελλάδα φέτος, μετά το τελευταίο τουρ τους εδώ το 2019. Μαζί τους περιοδεύει και ο μόνιμος πιανίστας, συνοδός της χορωδίας, Bryce Reed. Ξεκίνησαν την περιοδεία τους από την Σύρο (18/5) και θα «σταθμεύσουν» ακόμα, στο Ρέθυμνο (21/5), το Ηράκλειο (22/5) και τα Χανιά (23/5). Η καταληκτική τους συναυλία θα δοθεί στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», την Πέμπτη 25 Μαίου.

TIPS

Ο David L. Kipp, 13ος διευθυντής της Χορωδίας συμπράττει με τους Singing Cadets, σολιστικά ως βαρύτονος, κυρίως σε αποκλειστικές τους εμφανίσεις.
Ο Bryce Reed υπηρετεί για τέταρτη χρονιά ως ο μόνιμος πιανίστας, συνοδός των Singing Cadets. Συνοδεύει όλες τις πρόβες, συναυλίες και περιοδείες και στηρίζει το μουσικό τμήμα σε θέματα οπτικοακουστικού υλικού και τεχνολογίας.
Σε όλες τις συναυλίες των Singing Cadets στην Ελλάδα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρνασσός

 Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
 2103221917