"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Δεύτερος χρόνος παραστάσεων για την επιτυχία του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Δεύτερος χρόνος παραστάσεων για την επιτυχία του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα

Η παράσταση-έκπληξη της περσινής σεζόν, που αγαπήθηκε όσο λίγες από το θεατρόφιλο κοινό, επαναλαμβάνεται και φέτος.

Μέτρησε πενήντα συνεχή sold out στο περσινό, πρώτο του ανέβασμα το έργο του Τάσου Ιορδανίδη, «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», που σκηνοθέτησε η Θάλεια Ματίκα και ερμήνευσαν οι δυο τους σε ένα εκρηκτικό τετ α τετ. Στην πρώτη συγγραφική του απόπειρα, ο Τάσος Ιορδανίδης επαναπροσδιόρισε το είδος της ρομαντικής κομεντί, βλέποντας με χιούμορ και ευαισθησία τις σύγχρονες σχέσεις, μέσα από την ιστορία ενός παράνομου ζευγαριού που συναντιέται τακτικά σε ένα φτηνό ξενοδοχείο ημιδιαμονής.

Ο ίδιος και η Θάλεια Ματίκα ερμήνευσαν τους ρόλους των δύο εραστών που βρίσκονται σε γάμους που κλωνίζονται και, έτσι, αναζητούν τρυφερότητα και κατανόηση στις μεταξύ τους συναντήσεις, σε μια ιστορία δραματική και τρυφερή, κωμική και συγκινητική όπως η ίδια η ζωή.  Με την ισορροπημένη σκηνοθεσία, που τόνισε τόσο το χιούμορ όσο και τη δραματικότητα του κειμένου, τις καίριες μουσικές επιλογές, τη χημεία των δύο ερμηνευτών και τα εύστοχα σκηνικά και κοστούμια, η feelgood παράσταση βρήκε στόχο στην καρδιά των θεατών και άφησε ως επίγευση μια δόση ωραίου προβληματισμού και μια γλυκόπικρη αίσθηση γέλιου και συγκίνησης.

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων ήταν αναμενόμενος και έτσι το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ.

 

Προπώληση μέσω viva.gr

& τηλεφωνικά με κράτηση στο ταμείο του θεάτρου: 2105201828.

TIPS

Tο έργο του Τάσου Ιορδανίδη στηρίχθηκε σε προσωπικά και αυτοβιογραφικά βιώματα των δύο ερμηνευτών, που αποτελούν ζευγάρι στη ζωή. Προέκυψε κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, την άνοιξη του 2020, και ο τίτλος του εμπνέεται από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles, «I wanna hold your hand». Παρά την αυτοαναφορικότητά του, όμως, το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» λειτουργεί ως ένα έργο «βγαλμένο από τη ζωή» και αγγίζει τον καθένα, χάρη στην αβίαστη φυσικότητα με την οποία προσεγγίζει τις σχέσεις των δύο φύλων.
Ο Τάσος Ιορδανίδης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πορεία του ως ηθοποιού αριθμεί σημαντικές συνεργασίες (Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Λεβάν Τσουλάτζε, Γρηγόρης Καραντινάκης, Γιώργος Κιμούλης), ενώ η παράσταση «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκριν», στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες της σύγχρονης παραστασιογραφίας.
Η Θάλεια Ματίκα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές (Μανούσος Μανουσάκης, Πηγή Δημητρακοπούλου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια στράφηκε και στη σκηνοθεσία, ενώ η ίδια σκηνοθέτησε τον Τάσο Ιορδανίδη στον επιτυχημένο μονόλογο του Ντάλτον Τράμπο, «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Άλφα - «Ληναίος-Φωτίου»

 Πατησίων 37
 2105201828