Μη χάσετε τους φοβερούς "Δεινόσαυρους" στο The Mall Athens!

Μη χάσετε τους φοβερούς "Δεινόσαυρους" στο The Mall Athens!

Μη χάσετε τους φοβερούς «Δεινόσαυρους» στο The Mall Athens!

Μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους εγγυάται η έκθεση-υπερπαραγωγή «Δεινόσαυροι» του The Mall Athens, έως και το Σάββατο 12 Μαρτίου. Τυραννόσαυροι, βραχιόσαυροι, πτερόσαυροι, καρνόταυροι, τρικεράτοπες και πολλά άλλα πλάσματα της προϊστορικής εποχής ξαναζωντανεύουν σε 14 κεντρικά σημεία του κτιρίου. Τα εκθέματα έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο και σε τρεις ορόφους του The Mall Athens, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όσο κάνουν τα ψώνια τους ή κάνοντας τη βόλτα τους στις καφετέριες.

17 σαρκοφάγα και φυτοφάγα προϊστορικά θηρία κοσμούν τον χώρο, δείχνοντάς τα σε σκηνές άμυνας, αιχμαλωσίας, κυνηγιού ή ενώ αυτά τρώνε ανέμελα μέσα στη ζούγκλα. Διακοσμητικά δέντρα, θάμνοι και διάφορα φυτά γύρω από τους δεινόσαυρους και σε διάφορα σημεία του The Mall Athens, κάνουν το θέαμα ακόμα πιο παραστατικό, σε συνδυασμό με ηχητικά και κινητικά εφέ. Οι δεινόσαυροι ανοιγοκλείνουν απειλητικά τα σαγόνια τους και βρυχώνται προειδοποιητικά προκαλώντας δέος και τρόμο στους περαστικούς.

Πέρα από το ψυχαγωγικό κομμάτι, η έκθεση έχει επίσης εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς κάθε έκθεμα περιλαμβάνει επεξηγηματικές πινακίδες με αναφορές στην περίοδο και τον τόπο όπου έζησαν οι δεινόσαυροι αλλά και πληροφορίες για τις διατροφικές τους συνήθειες και τις βασικές σωματικές τους λειτουργίες.
Οι αληθοφανείς σκηνές από τη ζωή των δεινοσαύρων θυμίζουν ακόμη και στιγμές από το Jurassic Park, όπως το έκθεμα με έναν αιχμαλωτισμένο δεινόσαυρο σε κλουβί ή ο πανύψηλος βροντόσαυρος στον πρώτο όροφο που δαγκώνει τα κρεμαστά φυτά γύρω του. Πέρα από τους δεινόσαυρους, ξεχωρίζει το έκθεμα ενός «ζωντανού» κορμού δέντρου ο οποίος κοιτάει τριγύρω τον χώρο, φοβούμενος την απρόσμενη εμφάνιση κάποιου από τα θηρία.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του The Mall Athens. www.themallathens.gr

TIPS

Τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε μεγάλες αποστάσεις, στοιχείο που βοηθάει την αποφυγή συνωστισμού. Οι διοργανωτές της έκθεσης «Δεινόσαυροι» έχουν έτσι μεριμνήσει για την ασφάλεια των επισκεπτών του The Mall Athens και τη γενικότερη προστασία κατά του covid.
Μη χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με τα παιδιά σας δίπλα στα εντυπωσιακά εκθέματα, ειδικά σε εκείνο του φοβερού τυραννόσαυρου ρεξ στον πρώτο όροφο του The Mall Athens, όπου παρουσιάζεται με τον σκελετό του να κουνάει επιδεικτικά την ουρά του, περιμένοντας το επόμενό του θύμα.
Δέος προκαλεί και το έκθεμα του τρίτου ορόφου δίπλα στις καφετέριες του κτιρίου, με τον πτερόσαυρο να προστατεύει τη φωλιά του κουνώντας απειλητικά τα φτερά του και βγάζοντας απόκοσμους ήχους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The Mall Athens

 Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι
 2106300000