Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΤην πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΓίνεται να ευχαριστηθείς brunch έξω, με τα παιδιά στο τραπέζι; Με την Tripp Trapp της Stokke όχι απλώς γίνεται, αλλά είναι μια εμπειρία πιο απολαυστική κι από το ίδιο το brunch!
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΟνειρεύεστε ταξίδι στο Μαρόκο; Μόλις γυρίσαμε από ένα κινηματογραφικό road trip και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές μόνο από τις εικόνες του viewmaster που συνθέτει το ταξίδι από το κοσμοπολίτικο Μαρακές ως τις εσχατιές της Σαχάρας, και πίσω πάλι.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΤο κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΤο εμβληματικό μαγαζί της παραλιακής πλέει προς τη νέα εποχή του, και συντονίζει το προσεγμένο του μενού με την εικόνα της υπερσύγχρονης μαρίνας που κατασκευάζεται πυρετωδώς γύρω του.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΤο στολίδι του Πεδίου του Άρεως έχει γεύση από παλιά Αθήνα με μοντέρνο twist, χάρη στην ευρηματική μεσογειακή κουζίνα του σεφ Σπύρου Ασίμη, αλλά και την όμορφη ανακαίνιση ενός χώρου που ισορροπεί ανάμεσα στο ιστορικό και το φουτουριστικό.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΚομψό και τριανταφυλλένιο, αλλά και ultra ατμοσφαιρικό, αυτό εδώ το μικροσκοπικό μπιστρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην πόλη, αν η κουζίνα εμπιστευόταν τις γαλλικές της βάσεις και δεν παραδιδόταν στο άγχος μιας αχρείαστης… συμπεριληπτικότητας στο μενού της.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςOne-night-only γαστρονομικό ραντεβού δίνουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο πολυβραβευμένος Παναγιώτης Γιακαλής και ο σεφ Θοδωρής Υψηλός, για ένα four-hands μενού υψηλών στροφών.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΟ βραβευμένος σεφ κάνει δυναμική επάνοδο στην αθηναϊκή γεύση δίνοντας δημιουργικές στροφές στην έννοια της ψαροταβέρνας, και το "α" τον επισκέπτεται πριν καλά – καλά ο "Astakos" ανοίξει τις πόρτες του, για να δοκιμάσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές του γεύσεις.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΗ άνθιση των ξενοδοχείων πολυτελείας συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς στη χώρα, με δεκάδες νέα καταλύματα να ανοίγουν τις πόρτες τους μέσα στο 2024 κι ακόμα περισσότερα να έρχονται τα επόμενα χρόνια, επεκτείνοντας την έννοια του luxury travel όχι μόνο σε δημοφιλείς, αλλά και σε εντελώς απροσδόκητους προορισμούς.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς