Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη

Από τα εμβληματικά roof gardens με θέα στην Ακρόπολη μέχρι τις κρυφές αυλές των συνοικιών της Αθήνας, τα open air στέκια της πόλης γεμίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας με γεύσεις, μυρωδιές και σχέδια, μα πάνω απ’ όλα με δροσιά.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη

Μικροί θύλακες καλοκαιρινής ραστώνης κι αποδράσεις απ’ τη ζέστη της πόλης, κρυμμένες στις πιο δροσερές αστικές γωνιές, οι αυλές, οι κήποι και τα open air στέκια της Αθήνας γίνονται τα καταφύγια στους δρόμους και τις γειτονιές μας, όταν η θερμοκρασία φορά τα πιο καυτά της. Μπαλκόνια με θέα, βεράντες με πανόραμα, γωνίτσες cosy και ρομαντικές, αλλά και άπλες κοσμικές, με δροσερά κοκτέιλ και beats να ανάβουν το ρυθμό όταν ο ήλιος σβήνει στον ορίζοντα, η καλοκαιρινή Αθήνα είναι ένα τοπίο που μας καλεί σε εξερεύνηση, αποκαλύπτοντας τα πιο όμορφά της μυστικά.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 1

Το πάντα ζωηρό downtown της πόλης, με την Ακρόπολη ως σημείο αναφοράς, αλλά και ίσες δόσεις απ’ τη γραφική σαγήνη της παλιάς Αθήνας και την ιντριγκαδόρικη γοητεία των βιομηχανικών της γειτονιών, είναι μια μαγική εικόνα που μεταμορφώνεται κι αλλάζει διαρκώς, ξεδιπλώνοντας μιαν ανεξάντλητη βεντάλια επιλογών. Την ίδια ώρα, όμως, τα βόρεια προάστια κάνουν ρελάνς με εδραιωμένα meeting points προικισμένα με την έξτρα δροσιά που φέρνει μαζί του το πράσινο τοπίο, ενώ στα νότια, η αθηναϊκή ριβιέρα είναι ένα μενταγιόν προτάσεων, έτοιμων να μας ταξιδέψουν στον θαλασσινό ορίζοντα που επικρατεί στο φόντο.

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 2

Κατά μήκος του άξονα αυτού, οι επιλογές είναι αρκετές όχι μονάχα για να καλύψουν όλες τις ορέξεις ανά πάσα στιγμή, αλλά για να γεννήσουν και τις επόμενες: από specialty coffees μέχρι υγεινά σνακ κι από εκεί σε ουζάκι με μεζέ μέχρι γεύσεις λάτιν και ιταλικές κρατούν τις μπαταρίες μας φορτισμένες από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Ύστερα τα βράδια μας δίνουν σκυτάλη σε φρέσκο ψαράκι που μοσχομυρίζει θάλασσα, πιάτα βγαλμένα απ’ τη Μεσόγειο, στιβαρά κρεατοφαγικά κρεσέντο και δημιουργική κουζίνα που ανοίγει νέους ορίζοντες στις ελληνικές γεύσεις, προτού πάρουν σειρά τα περιπετειώδη cocktail bars, οι ναοί της οινογνωσίας και οι δυνατές μπάρες μιας πόλης που, στις αυλές και τους κήπους της, φοράει τα πιο καλοκαιρινά της. Ακολουθήστε μας στα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.