Οι καλύτερες streaming ταινίες του Σαββατοκύριακου 17-18/4

Ψάχνουμε όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές πλατφόρμες και φεστιβάλ για τα κινηματογραφικά must see του διημέρου.

Οι καλύτερες streaming ταινίες του Σαββατοκύριακου 17-18/4

Ψάχνουμε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές πλατφόρμες στην Ελλάδα αλλά και όσα φεστιβάλ διεξάγονται online, ώστε να επιλέξουμε τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να δείτε σε streaming αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ... δωρεάν!

Επέστρεψε το νεόκοπο Backstage Festival (12/4-22/5), το οποίο αφιερώνει το πλούσιο πρόγραμμά του σε μουσικές ταινίες όλων των ειδών και των τάσεων, τις οποίες προβάλλει χωρίς χρέωση μέσω της πλατφόρμας https://www.avopolis.gr/backstage. Καθημερινά, στις 21.00, συντονίζεστε στην ιστοσελίδα όπου παρουσιάζονται σινε-πορτρέτα σπουδαίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων (Nick Cave, Interpol, New York Dolls, INXS). Το Σάββατο (17/4), μη χάσετε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «1991: The Year Punk Broke» (Ντέιβ Μάρκι), το οποίο καταγράφει την επεισοδιακή περιοδεία των Sonic Youth με τους Nirvana, τη χρονιά που ουσιαστικά το grunge κατέκτησε τον πλανήτη.

Αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη

Το όνομα του Ροβήρου Μανθούλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του ελληνικού σινεμά. Όχι μόνο επειδή είναι ο πρώτος άνθρωπος που γύρισε ντοκιμαντέρ στη χώρα, αλλά γιατί οι ταινίες του κατέγραψαν ιστορικές προσωπικότητες, όπως η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν βρίσκονταν ακριβώς στο απόγειό τους. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας διοργανώνει ένα εκτενές αφιέρωμα προς τιμήν του Μανθούλη, στην πλατφόρμα online.olympiafestival.gr, όπου μπορείτε να δείτε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ αλλά και τις ταινίες μυθοπλασίας του σκηνοθέτη, όπως την τελευταία του «Lilly's Story». Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα εδώ.

Οι καλύτερες streaming ταινίες του Σαββατοκύριακου 17-18/4 - εικόνα 1
«Lilly's Story»

Ένα αριστουργηματικό animation στην Apple TV

Το «Wolfwalkers» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε φέτος, με τον κριτικό του «α» Χρήστο Μήτση να γράφει χαρακτηριστικά πως: «Το "Wolfwalkers" αξιοποιεί ευρηματικά τους παγανιστικούς μύθους του ευρωπαϊκού βορρά για να μιλήσει πολιτικά και οικολογικά με αλληγορικό πλην σαφή τρόπο, εστιασμένο αφηγηματικά σε μια συγκινητική ιστορία φιλίας και μια συναρπαστική περιπέτεια ενηλικίωσης». Η υπόθεσή της τοποθετείται στο υπό αγγλική κατοχή Κίλκενι στα μισά του 17ου αιώνα, όπου ο έμπειρος κυνηγός Μπιλ Λονγκφέλοου έχει αποστολή να εξολοθρεύσει την τελευταία αγέλη λύκων που ζει στα γύρω δάση. Εκεί θα χαθεί σε μια από τις παράτολμες εξορμήσεις της η μικρή κόρη του Ρόμπιν, η οποία θα συναντήσει την Μεμπ, ένα μυστηριώδες κορίτσι που μπορεί να μεταμορφώνεται σε λύκο. Ενάντια σε κάθε προειδοποίηση του πατέρα της όσο και διαταγή τού τοπικού Εγγλέζου άρχοντα, η Ρόμπιν θα γίνει φίλη με τον προαιώνιο ανθρώπινο εχθρό και θα ανακαλύψει έναν κόσμο γεμάτο θαυμαστά μυστικά, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αφανιστεί από τους αδίστακτους στρατοκράτες και τους φοβισμένους χωριάτες του Κίλκενι.

Ταινίες που φεύγουν από το Cinobo

Η ελληνική streaming πλατφόρμα εγκαινίασε πρόσφατα μια ειδική ενότητα ταινιών οι οποίες σύντομα πρόκειται να αποτελούν παρελθόν από το μενού του. Έτσι λοιπόν, έχετε μια τελευταία ευκαιρία να δείτε το σπουδαίο «Εκείνη» (Πολ Βερχόφεν), με την πρωταγωνίστρια Ιζαμπέλ Ιπερ σε μια υπερηχητική ερμηνεία. Η Γαλλίδα σταρ υποδύεται μια επιτυχημένη επιχειρηματία, η οποία δέχεται επίθεση στο σπίτι της από ένα μασκοφορεμένο βιαστή. Προσπαθεί να ξεπεράσει ψύχραιμα το συμβάν, αλλά όταν εκείνος συνεχίζει να την παρενοχλεί με μηνύματα, αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητά του, παρασυρόμενη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

«Time» - συγκινητικό και οσκαρικά υποψήφιο ντοκιμαντέρ

Διαπεραστικά συναισθηματικό, πολιτικά επίκαιρο και ακομπλξάριστα ειλικρινές, το «Time» της Γκάρετ Μπράντλεϊ είναι με διαφορά μία από τις πιο έντονες ταινίες τεκμηρίωσης των τελευταίων ετών, που δικαίως θεωρείται φαβορί της κατηγορίας του στα προσεχή Όσκαρ. Η Μπράντλεϊ κινηματογραφεί τις επίπονες και πολυετείς προσπάθειες της Φοξ Ριτς, μιας Αφροαμερικανής η οποία κάνει τα πάντα για να αποφυλακίσει το σύζυγό της. Εκείνος εκτίει ποινή 60 ετών, την οποία ενώ δικαιούται να εκτίσει εκτός σωφρονιστικού ιδρύματος, το σύστημα είναι αποφασισμένο να τον κρατήσει μέσα. Η Ριτς όμως δεν είναι διατεθειμένη να το βάλει κάτω. To «Time» προβάλλεται στην πλατφόρμα Prime Video της Amazon.

«Μια Φανταστική Γυναίκα» στο Ertflix

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Λέλιο απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με ένα υπέροχο δράμα και μια ηθοποιό σε ερμηνεία - έκπληξη. Η διεμφυλική Ντανιέλα Βέγκα κλέβει την παράσταση στο «Μια Φανταστική Γυναίκα», όπου ενσαρκώνει μια τρανσέξουαλ που δουλεύει ως σερβιτόρα και τραγουδίστρια σε κλαμπ. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συντρόφου της θα βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με την εχθρική αντιμετώπιση της οικογένειάς του όσο και με τη συνολική κοινωνική προκατάληψη. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να αντιδράσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.

Το "Sugar" φέρνει αέρα κλασικού Χόλιγουντ στο AppleTV+

Ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά που βλέπουμε στο Apple TV+, μια ιστορία μυστηρίου με φιλμ νουάρ στοιχεία και ένα δυνατό καστ.

3+1 ταινίες που βλέπουμε απόψε στην τηλεόραση

Αδερφές Γουατσόφσκι, ευρωπαϊκό σινεμά, φιλμ νουάρ και Τζούλιαν Μουρ στα καλύτερά της. Σήμερα, Τετάρτη 10/4, στα ελληνικά κανάλια.

Το "Maestro" δυναμώνει την ένταση στο τρέιλερ της 2ης σεζόν

Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega στις 16 Μαΐου ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.