Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin

Δείτε όσα κάνουν πρεμιέρα διαδικτυακά και αξίζουν, από 4 έως 10 Ιανουαρίου.

Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin

«Θα ζήσουμε για πάντα – είμαστε παιδιά του ήλιου», ετοιμαστείτε να φωνάξετε μπροστά από τις οθόνες σας αυτή την Κυριακή (10/1, 9 μ.μ.), με τους εκρηκτικούς Nightstalker να ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin 205, ταράζοντας με τα μπάσα τους κάθε ακροατή που αναπολεί την ένταση της συναυλιακής εμπειρίας στην ανεξάρτητη, εναλλακτική όχθη της νυχτερινής Αθήνας. Είναι το πρώτο live (χωρίς θεατές) της σειράς Stages A/Live από το Ίδρυμα Ωνάση, με την οποία πρόκειται να δούμε εν καιρώ επιδραστικές μπάντες να ανοίγουν μικρόφωνο σε χώρους που έχουμε ιδρώσει και τραγουδήσει με όλη μας την ψυχή. Συντονιστείτε.

Από τις θεατρικές παραστάσεις που εκκινούν τη διαδικτυακή τους προβολή αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζει το «Δείπνο Ηλιθίων». Σε αυτή την σαρωτική παράσταση που γέμιζε απανωτά το Θέατρο Κάππα για πέντε χρόνια, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανέδειξε τον φαρσικό χαρακτήρα της κωμωδίας του Φρανσίς Βεμπέρ, πατώντας στη μετάφραση της Νικολέτας Κοτσαϊλίδου. Μαζί με μια ταλαντούχα ομάδα πρωταγωνιστών (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και Δημήτρης Μαυρόπουλος), η παράσταση αποκαλύπτει τη μεγαλοαστική κενότητα, σαρκάζει με λεπτότητα την αστική μοναξιά, όμως αυτό που κυριαρχεί είναι το γέλιο που γεννούν οι απανωτές γκάφες. Διαθέσιμη 9 και 10 Ιανουαρίου (11 π.μ., 5 μ.μ., 9 μ.μ.). Αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ (€12) εδώ.

Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin - εικόνα 1

Η μαγεία συνεχίζεται στα κανάλια του Christmas Theater με υπερπαραγωγές που σαστίζουν με την αρμονία και την αύρα τους, ακόμη κι αν η θέαση γίνεται διαδικτυακά. Τώρα, με αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από την όπερα του Βέρντι «Αΐντα» στην Χεδιβική Όπερα του Καΐρου, το εμβληματικό έργο έρχεται στις οθόνες μας, σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι: μια πολυμελή σύνθεση με μεγαλειώδη σκηνικά και κουστούμια, που αφηγείται γλαφυρά την ιστορία της κόρης του Βασιλιά της Αιθιοπίας (Αΐντα) και της κόρης του Βασιλιά της Αιγύπτου (Αμνέριδα), όταν ο αρχιστράτηγος των Αιγυπτίων Ρανταμές τραβάει το ενδιαφέρον και των δύο γυναικών, με καταστροφικές συνέπειες για την στρατιωτική του επιχείρηση αλλά και τη ζωή του. Η όπερα θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους στις 8 Ιανουαρίου (8μ.μ.) καθώς και το Σαββατοκύριακο 9 και 10 του μηνός (4μ.μ. και 8μ.μ.). Προμηθευτείτε εισιτήρια στα €15 εδώ.

Επίσης, ξεκινά ο χορός των «Αδελφών Καραμάζοφ». Ο αστέρας της μετασοβιετικής χορογραφίας και αποστάτης του ρωσικού αυστηρού ακαδημαϊσμού Μπόρις Άιφμαν καταπιάνεται με το αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι, το έργο που αποτυπώνει την «ακμή της φιλοσοφικής έρευνας που διενήργησε αυτός ο σπουδαίος και ανήσυχος νους», όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Η χορογραφία που θα δείτε προσεγγίζει τις βασικές ιδέες του μυθιστορήματος, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητες της γλώσσας του σώματος ως τρόπο εξερεύνησης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου», έχει σχολιάσει για την παράσταση, η οποία έρχεται στις οθόνες μας από το Eifman Ballet και το Christmas Theater (4 έως 6 Ιανουαρίου). Προμηθευτείτε εισιτήρια στα €15 εδώ.

Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin - εικόνα 2

Στις τάσεις των γιορτών σκαρφάλωσε η Άννα Βίσση με την ένθερμη επανένωσή της με την Βανδή που μεταδόθηκε τηλεοπτικά αλλά και τη σπέσιαλ εορταστική συναυλία που ταξίδεψε σε 8.500 σπίτια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Από το Θέατρο Παλλάς, μαζί με τη «χρυσή» 13μελή μπάντα της, η Βίσση ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δισκογραφίας της αλλά και διασκευές-έκπληξη σε ένα σπέσιαλ ανεβαστικό πρόγραμμα, το οποίο έρχεται ξανά στις οθόνες μας το Σάββατο 9 Ιανουαρίου (7 μ.μ.). Το έξτρα σκέρτσο της βραδιά αναλαμβάνει ο Νίκος Μουτσινάς ως καλεσμένος, μαζί με την Ματίνα Νικολάου ως Βάνια. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ (€15).

Τα τρία τελευταία χρόνια, το «Kypselian Salon - Back home» έχει αναπτυχθεί ως ομαδική έκθεση-σημείο αναφοράς για το χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών Snehta στην Κυψέλη και φέτος, δεδομένων των συνθηκών, μεταδίδεται διαδικτυακά. Η ψηφιακή 3D έκθεση μάς μεταφέρει στον πρώτο εκθεσιακό χώρο του residency, το διαμέρισμα του 2012 μέχρι το 2015 επί της Αγίας Ζώνης, όπου έργα από τη συλλογή του οργανισμού καθώς και νέες παραγωγές καλλιτεχνών δελεάζουν το κλικ για θέαση και περιήγηση. Να σημειώσουμε πως τα έργα είναι διαθέσιμα προς πώληση σε σημαντικά χαμηλές τιμές και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την λειτουργία και την στήριξη δράσεών του στην γειτονιά της Κυψέλης. Η έκθεση είναι διαθέσιμη έως 10 Ιανουαρίου.

Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin - εικόνα 3

Στο εντυπωσιακό Μέγαρο Πολιτισμού στο Ιάσιο της Ρουμανίας τιμάται η ελληνική χαρακτική τον Ιανουάριο με μια ομαδική έκθεση που συγκεντρώνει πενήντα έργα από καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και ηλικία (Χρήστος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Αδάμης, Οδυσσέας Ανιτσάκης, Ζαχαρία Αρβανίτη, Τζούντι Άτγουντ κ.ά.). Τα εγκαίνια του «Οι Σύγχρονοι Έλληνες Χαράκτες» θα μεταδοθούν διαδικτυακά την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου (6 μ.μ.), δίνοντας μια γεύση από το υποβλητικό εσωτερικό του παλατιού και τις υπογραφές που παρουσιάζονται.

Αν ένα από τα new year’s resolutions που σημείωσες είναι να μπεις στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, τώρα που το διαδίκτυο είναι αδιαμφισβήτητα ο νούμερο ένα δίαυλος για κάθε εταιρία ή επαγγελματία, το Innovathens ετοιμάζει ένα κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων επί του θέματος, για το οποίο άνοιξαν οι εγγραφές (είσοδος ελεύθερη). Μέσα από τετράωρα πρωινά εργαστήρια (11 π.μ.-3 μ.μ.) στο Zoom, ο εισηγητής Γεράσιμος Τζαμαρέλος θα αναλύσει όλες τις επιμέρους θεματικές του digital marketing, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εργαλείο Google Analytics – Ads και τις στρατηγικές προώθησης, ώστε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη λογική και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες πρακτικές στο δικό τους περιεχόμενο. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ. /

Athens Streaming | Πρόσκληση στο «Δείπνο Ηλιθίων», μια έκθεση στην Κυψέλη κι οι εκρηκτικοί Nightstalker στο Gagarin - εικόνα 4

Ύστερα από μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ο πιο πρόσφατος κύκλος σεμιναρίων από τον πάντα λαλίστατο και διαφωτιστικό Θανάση Τριαρίδη έρχεται δωρεάν στην οθόνη μας. «Είναι δύσκολος, συχνά ασφυκτικός, ο χρόνος του εγκλεισμού και πολλαπλασιάζει την μοναξιά, την θλίψη, το άγχος, την έτσι κι αλλιώς θεριεμένη ανασφάλεια», σημειώνει ο θεατρικός συγγραφέας, προσφέροντας το λόγο και τις γνώσεις του ως διέξοδο. Η «Μυστική καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων» πρόκειται να μας ταξιδέψει στην ιστορία και το παρόν της Ευρώπης, στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία της, κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή (10/1, 7 μ.μ.), σειρά έχει «Η μυστική ψυχή της Ρωσίας».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".