Κάνουμε διαδικτυακά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την ΚΟΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα φέρνει online και δωρεάν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τις μέρες των γιορτών.

Κάνουμε διαδικτυακά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την ΚΟΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα φέρνει online και δωρεάν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τις μέρες των γιορτών. Πιστή στην ετήσια παράδοση των εορταστικών παραστάσεών της, η ΚΟΑ ξεκινά το πρόγραμμά της από την παραμονή των Χριστουγέννων, με μία ατμοσφαιρική συναυλία στην Ελευσίνα. Στις 24 Δεκεμβρίου (6μ.μ.), το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών θα παρουσιάσει μελωδίες από το λυρικό ρεπερτόριο, αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ, με έργα των Ligeti, Verdi-Lovreglio, Bozza, Mozart, Nielse, Bernstein και Rossini.

Ανήμερα των Χριστουγέννων (6μ.μ.), η animated εκδοχή του Καρυοθραύστη παίρνει τη θέση της στην οθόνη, χάρη στο animation παρουσιάστηκε το 2017 και βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο στο AnimFest. Η σουίτα από το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι θα παιχτεί σε μουσική διεύθυνση Νικόλαου Χαλιάσα.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 30 του μήνα (8.30μ.μ.), το καθιερωμένο Εορταστικό Γκαλά της ορχήστρας θα προβληθεί σε live streaming, σε συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Α. Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης θα διευθύνει την ΚΟΑ και τους σολίστ Χριστίνα Πουλίτση, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Χριστόφορο Σταμπόγλη, σε ένα λυρικό πρόγραμμα με συνθέσεις από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία: τρεις χώρες που βίωσαν με το δυσκολότερο τρόπο το πρώτο κύμα της πανδημίας που μάστισε τη χρονιά.

Τέλος, την παραμονή του νέου έτους στις 8μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα τιμήσει τα 250 χρόνια Μπετόβεν, σε ένα live streaming event από το απευθείας από το ΟΑΚΑ. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το 13ο Κουαρτέτο, op.130, μαζί με το αρχικό του φινάλε, τη Μεγάλη Φούγκα.
Οι συναυλίες θα προβληθούν δωρεάν στην facebook σελίδα καθώς και το κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".