«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Το Μουσείο Γουλανδρή κάνει την τέχνη διασκέδαση με διαδικτυακές ξεναγήσεις

Άτομα άνω των 65 ετών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μέρος δωρεάν.

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Το Μουσείο Γουλανδρή κάνει την τέχνη διασκέδαση με διαδικτυακές ξεναγήσεις

Η δράση «Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο», η οποία εγκαινιάστηκε παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι, τον Οκτώβριο του 2019, συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με τη seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου), προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», απευθύνοντας κάλεσμα κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα (από 19/11).

Η νέα ψηφιακή δράση, την οποία συγκροτούν τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες, έρχεται αυτόν το μήνα με θέμα τα «Κοινά σημεία». Πρωταγωνιστής είναι το Παρίσι, το οποίο οι εισηγητές θα προσεγγίσουν μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος – από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Έπειτα από τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί νέα θεματική.

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Το Μουσείο Γουλανδρή κάνει την τέχνη διασκέδαση με διαδικτυακές ξεναγήσεις - εικόνα 1

Σε κάθε (διαδικτυακή) συνάντηση, το ανώτατο όριο συμμετεχόντων είναι τα 25 άτομα, η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προεγγραφή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Μουσείου (οι θέσεις ανοίγουν κάθε Δευτέρα). Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούν να λάβουν μέρος άτομα οποιασδήποτε ηλικίας αλλά βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η Τρίτη Ηλικία κι η προώθηση της διά βίου μάθησης: Οι συμμετέχοντες στη δράση εξοικειώνονται βιωματικά με την τέχνη (αλλά και τα ψηφιακά μέσα που πλέον είναι απαραίτητα), ενώ η όλη διαδικασία μοιάζει με παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ | Κάθε Πέμπτη από 19/11 (7 μ.μ.) | Ελεύθερη συμμετοχή, απαραίτητη η ηλεκτρονική συμμετοχή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.