Πολύ δυναμικά ξεκινούν οι προβολές του Πορεία

Μια και μια είναι οι κινηματογραφημένες παραστάσεις που επέλεξε να παρουσιάσει ο Δημήτρης Τάρλοου. Μάλιστα κάποιες από τις τέσσερις συνολικά παραστάσεις δεν είναι παραγωγές του θεάτρου Πορεία. Ποιες είναι και γιατί πρέπει να τις δείτε;

Πολύ δυναμικά ξεκινούν οι προβολές του Πορεία

«This is not Romeo & Juliet»

Η νέα παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Έλλη Τρίγγου ξεκίνησε να παίζεται 13 Οκτωβρίου και τα εισιτήρια μέχρι και τον Δεκέμβριο ήταν όλα προπωλημένα. Είναι σημαντική, λοιπόν, η ευκαιρία που μας δίνει το θέατρο Πορεία να δούμε μια sold out παράταση που θέτει στο επίκεντρο τον έρωτα! Είναι άραγε μια γενναία πράξη το να μπαίνουμε στην αγκαλιά του έρωτα ακόμα κι αν ξέρουμε πως θα φοβηθούμε ή θα πονέσουμε; « Το ‘Τhis is not Romeo & Juliet’ είναι μια προσωπική μάχη γενναιότητας, ή μια παγίδα που στήσαμε στον εαυτό μας» πιστεύει ο Αργύρης Πανταζάρας... Η παράσταση είναι βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα και θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη σκηνή του θεάτρου Πορεία σε 2 live streaming παραστάσεις την Κυριακή 8/11 και το Σάββατο 14/11, ώρα 9 μ.μ. (τιμή: € 7)

«Ευρυδίκη»

Πολύ δυναμικά ξεκινούν οι προβολές του Πορεία - εικόνα 1

Ένα αριστούργημα έχει φτιάξει ο Δημήτρης Τάρλοου, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ίσως είναι μια από τις καλύτερες σκηνοθεσίες του και το τραγούδι «Πόσο σ’ αγαπώ!» της Κατερίνας Πολέμη σε στίχους του Στρατή Πασχάλη είναι από τα ωραιότερα που έχουν γραφτεί για το θέατρο. Αν δεν ερχόταν η καραντίνα, για δεύτερη φορά, θα βλέπαμε την παράσταση του έργου της Σάρας Ραούλ μέσα στον Νοέμβρη, οχτώ χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση. Έχουμε κάθε λόγο να αδημονούμε για την πρεμιέρα σε live stream μετάδοση αυτής της παράστασης που βρίθει μεταφυσικού ρίγους και παιγνιώδους οίστρου με πρωταγωνιστές την Κόρα Καρβούνη και τον Λαέρτη Μαλκότση. Άραγε το πρωταγωνιστικό ντουέτο διατηρεί εκείνη την υπέροχη χημεία που είχαμε νιώσει παλιότερα; Η παράσταση θα προβληθεί την Κυριακή 22/11, ώρα 9 μ.μ. (τιμή: € 10)

«Το θείο τραγί»

Πολύ δυναμικά ξεκινούν οι προβολές του Πορεία - εικόνα 2

Ποιος περίμενε ότι το μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαρίμπα, αυτό το παράφορο κι όμως ελάχιστα γνωστό μανιφέστο του 1933, ενάντια στις συμβάσεις της καθεστηκυίας τάξης θα μπορούσε να αγαπηθεί τόσο από σύγχρονο κοινό και να γίνει αντικείμενο συζήτησης, όχι μόνο το 2011 που πρωταπαίχτηκε η παράσταση αλλά και αργότερα. Στην εξαιρετική ιδέα και εκτέλεση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Άρη Μπινιάρη οφείλετε η επιτυχία και όσοι παρακολουθήσετε την πρώτη της real time live streaming προβολή θα τον δείτε να συμπράττει επί σκηνής με δύο μουσικούς και να μας αφηγούνται την ιστορία ενός αλήτη κι εχθρού του καθωσπρεπισμού, ο οποίος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να βρει μια παλιά του αγάπη, παντρεμένη πλέον με έναν πλούσιο αστό με τον οποίο ζουν την «ευτυχία» μιας γεμάτης ζωής. Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 28/11, ώρα 9 μ.μ. (τιμή: € 7)

«Αρίστος»

Πολύ δυναμικά ξεκινούν οι προβολές του Πορεία - εικόνα 3

Μετά την «Ωραία του Πέραν» αυτή, είναι η δεύτερη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου που έφερε αβίαστα τη συγκίνηση και το δάκρυ στους θεατές. Η παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018 και από τότε γνώρισε τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Το Νοέμβριο διακρίθηκε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος, με την Ελένη Ουζουνίδου να κερδίζει το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου το δεύτερο βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης. Από τον Οκτώβριο του 2019 συνέχισε την πορεία της με αντικαταστάσεις στους ρόλους. Εμείς θα την δούμε σε μια μοναδική live streaming προβολή με πρωταγωνιστές τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννη Λεάκο και Ιωάννη Αθανσόπουλο. Οι χειμαρρώδεις εξομολογήσεις εννέα προσώπων που συνδέθηκαν με τον Αριστείδη Παγκρατίδη θ’ ακουστούν και πάλι, σ’ αυτή τη χειροποίητη, φαινομενικά απλή, αλλά και τόσο σύνθετη, γεμάτη συναίσθημα, έμπνευση και μόχθο δουλειά την Κυριακή 29/11, ώρα 9 μ.μ. (τιμή: € 7).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Human Requiem in Eleusis": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της εμβληματικής παράστασης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Την παράσταση - ύμνο στη θνητότητά μας με την υπογραφή του σκηνοθέτη Jochen Sandig και της χορογράφου Sasha Waltz έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να δούμε στο Σινέ Ελευσίς και στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή πάλι καλά": Last call για την παράσταση με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου, που έχει ως ηρωίδα μια μάνα που μιλά στον εύζωνα γιο της, μετρά τις τελευταίες του παραστάσεις στο Coronet.

"Μήδειας μπούρκα": Το Θεσσαλικό Θέατρο στην Αθήνα με τη βραβευμένη παράσταση για την ηρωίδα - σύμβολο

Η θεατρική παράσταση που ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε, σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο, έρχεται το Μάιο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Εν Αθήναις.

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.