Ροζαλία

Μια ιστορική ταβέρνα με άποψη

Με το ίδιο μεράκι που ξεκίνησε στις αρχές του ’80, όταν ο Αχιλλέας Σεβαστόπουλος φύτεψε με τα χέρια του πλατάνια κι ελιές για να φτιάξει μια όαση δροσιάς όπου συγχρωτίζονταν πολλοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι της εποχής, συνεχίζει μέχρι σήμερα η αγαπημένη «Ροζαλία» στα Εξάρχεια, πιστή στην αγνή ελληνική κουζίνα, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Έτσι, μόλις καθίσετε στα τραπεζάκια επί της Βαλτετσίου που θυμίζουν χωριό ή πιάσετε πόστο στην καταπράσινη αυλή του μαγαζιού, η ψαγμένη λίστα κρασιών θα σας εκπλήξει με ετικέτες μικρών παραγωγών της χώρας –από βιολογικό Λιάτικο και Μαλαγουζιά Κρήτης μέχρι Ντεμπίνα Ηπείρου– (τα οποία μπορείτε να απολαύσετε και σε ποτήρι), ενώ γρήγορα καταφτάνουν τα μεζεδάκια στρωμένα σε δίσκο για να επιλέξετε επιτόπου. Για τους καλοφαγάδες, η σχάρα ψήνει διαλεχτά κρέατα από μικρές φάρμες, με πρωταγωνιστή τη χοιρινή μπριζόλα απ’ το Αγρίνιο (600 γραμ.) που σερβίρεται σε ξύλινη τάβλα με πατάτες οφτές.


Tip: Κρατήστε λίγο χώρο για το φινάλε, διότι το εγκάρδιο χαμόγελο της «Ροζαλίας» κλείνει με γλυκό κέρασμα: χειροποίητος χαλβάς με πορτοκάλι ή δροσερό γιαούρτι με μέλι.

Ο χάρτης

Ροζαλία

Αθήνα - Εξάρχεια

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια

Τηλ. 2103302933


Χώροι