Ψάρι (Το)

New entry στην πιάτσα του Βοτανικού

Tο καινούργιο μεζεδοπωλείο του Βοτανικού έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα από όταν έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του φθινοπώρου. H γραφική αυλή του παραδίδει, μόλις κρυώσει ο καιρός, τη σκυτάλη στη σάλα με την αύρα παλιού καφενείου: περιμετρικές τζαμαρίες, χαλαρά stools, φιλόξενα τραπέζια και μια μεγάλη τοιχογραφία διά χειρός Χαράς Κολαΐτη. Από την κουζίνα βγαίνουν εμπνευσμένοι ψαρομεζέδες, όπως το λαχματζούν με καπνιστό ψάρι ή τα μύδια με ούζο και τζίντζερ. Τα περισσότερα προϊόντα παρασκευάζονται επιτόπου, από τις αλοιφές μέχρι τα αλίπαστα. Ξεχωρίζει ο –χαμένος στο χρόνο– γάρος, η λίγο ψημένη γούνα από σκουμπρί αλλά και τα πεντανόστιμα σαγανάκια γαρίδας, ενώ οι πατάτες με κρεμμύδι και καπνιστό ψάρι στο τηγάνι κάνουν την πραγματική διαφορά. Αν κάτι μένει όμως στη γευστική μνήμη, είναι η πεσκανδρίτσα με χρεν, ντομάτα και κρέμα.


Tip: Η μεγάλη και ψαγμένη ποικιλία κρασιών αλλά και αποσταγμάτων είναι από τα ατού του μαγαζιού.

Ο χάρτης

Ψάρι (Το)

Αθήνα - Βοτανικός

Χαλκιδικής 52 & Κασσάνδρας 8, Βοτανικός

Τηλ. 2114159519

Facebook: https://www.facebook.com/Το-Ψάρι-327245058200093


Τα εστιατόρια