"Yali"

Ψαροφαγία με θέα το απέραντο γαλάζιο.

grecotel sounio yali

Στο ψαροφαγικό εστιατόριο του "Cape Sounio Grecotel Boutique Resort", το μάτι αγκαλιάζει τη θάλασσα και το ναό του Ποσειδώνα, ενώ στα τραπέζια του… αλωνίζουν διαμάντια του ελληνικού βυθού. Ολόφρεσκες ψαριές ημέρας και ποικιλία από όστρακα δίνουν και παίρνουν σε πιάτα κλασικής αλλά και δημιουργικής ψαροφαγίας με την υπογραφή του executive chef του resort Σάκη Τζανέτου, σε ένα σενάριο με ξεκάθαρες γεύσεις, που έχουν λατρέψει οι ντόπιοι και μη επισκέπτες.

Από τις σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο ξεχωρίζουν το ψητό καλαμάρι με κολοκύθια σχάρας, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού, τα καβουροπόδαρα βασιλικού καβουριού που ψήνονται στη σχάρα ή στον ατμό, αλλά και η βαθιά νόστιμη αστακομακαρονάδα τους. Δοκιμάστε επίσης τα ταρτάρ από λαβράκι, σφυρίδα ή συναγρίδα ή και κάποιο από τα μεγάλα ψάρια ημέρας, τα οποία ψήνουν ολόκληρα σε κρούστα αλατιού με αρωματικά βότανα. Τα επιδόρπια επιμελείται ο pastry chef Θέμης Χαρδαβέλας με προτάσεις όπως η πάβλοβα με φρέσκα φρούτα και παγωτό δικής τους παραγωγής με τρία μπαχαρικά ή η τάρτα με bitter σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και παγωτό σύκο.

Chef’s tip: "Ιδανικό ξεκίνημα η καλοκαιρινή μας σαλάτα με γαρίδες jumbo και καλαμαράκια σχάρας, θα σας βάλει χωρίς άλλους περισπασμούς στο πνεύμα της γνήσιας ψαροφαγίας".

"Grecotel Cape Sounio", 67o χλμ λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου, Σούνιο, 2292069700, Facebook, Instagram

 

grecotel sounio yali

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα