"Vai Palm Beach"

Γαστρονομικό ταξίδι σε παραδεισένιο σκηνικό.

vai palm beach

Σε αρμονία με τη φύση, με γήινα υλικά και γευστική φινέτσα που το έχει καθιερώσει ως έναν απροσπέραστο γαστρονομικό προορισμό στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το "Vai Palm" απλώνεται σαν ένα πριβέ παρατηρητήριο προς το φοινικόδασος του Βάι – ένα από τα πιο εξωτικά τοπία στην Ελλάδα. Στα καλαμένια στέγαστρα πάνω στην άμμο, αλλά και στην άνετη και σκιερή βεράντα του all-day εστιατορίου-café, αφήνεις το μάτι να χαθεί στην άγρια γοητεία του κρητικού τοπίου και τον ουρανίσκο να απολαύσει τις τοπικές και μεσογειακές προτάσεις με την επίβλεψη του ταλαντούχου σεφ Χρήστου Λάπα.

Η πρώτη ύλη έχει… τον πρώτο λόγο: φρεσκότατα ψάρια, από φαγκριά μέχρι σκάρους και μπαρμπούνια, καταφθάνουν καθημερινά σε συνεργασία με τους ψαράδες της περιοχής. Τα απολαμβάνουμε σε όλη τη δωρική τους νοστιμιά, άψογα τηγανισμένα και ψημένα, συνοδεία λαχταριστών κηπευτικών και τσιγαριαστών χόρτων με εξαιρετικό σητειακό ελαιόλαδο, αλλά και σε μια καϊκίσια κακαβιά με μοσχολέμονο και φιλετάκια πελαγίσιου ψαριού. Η κρητική παράδοση αναδεικνύεται με σύγχρονο πνεύμα σε πιάτα όπως το ριζότο με σουπιά κρασάτη με το μελάνι της και μάραθα ή το τσιγαριαστό αρνί με γιαχνερά χόρτα, οφτή πατάτα και ξύγαλο Σητείας. Η κάβα που επιμελείται με αφοσίωση στον τοπικό αμπελώνα ο σομελιέ του εστιατορίου, Στέλιος Λιλιμπάκης, εξασφαλίζει το ιδανικό pairing.

Chef’s tip: "Σε συνεργασία με παραγωγούς της περιοχής, το "Vai Palm Beach” εξασφαλίζει θησαυρούς που θα απολαύσετε επιτόπου σε προτάσεις όπως το κρίθινο παξιμάδι με σητειακό ελαιόλαδο, ξύγαλο Σητείας και ελιές, ή η μινωική σαλάτα με πρασινάδες, συκοπιταρίδα, απάκι καπνιστό, ξύγαλο και σάλτσα οξύμελι, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από το deli του εστιατορίου".  

"Vai Palm Beach", Βάι Λασιθίου, 2843061129, 6974196268, 6989406170, Facebook

vai palm beach

vai palm beach

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα