"Μαραθιά"

Ένα ανερχόμενο εργαστήριο δημιουργικότητας.

Μarathia

Τοπική πρώτη ύλη, εποχικότητα, παράδοση, ολοκληρωτική αξιοποίηση, homemade παρασκευές, ομαδική δουλειά. Έχοντας βασίσει τη φιλοσοφία της σε αυτές τις αξίες πριν ακόμη έρθει στην επικαιρότητα το κίνημα του zero food waste και της τοπικότητας, η "Μαραθιά" πρωτοπορεί κάνοντας αυτό που έκανε πάντα με συνέπεια στην παράδοσή της: να σέβεται το υλικό και ν’ ακολουθεί τη φύση. Και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας της. Η ψυχή της "Μαραθιάς" είναι το ψάρι και ο δημιουργός του εστιατορίου και βαθύς γνώστης Μαρίνος Σουράνης έχει εξελίξει τις ωριμάνσεις, τα φιλεταρίσματα, την επεξεργασία. Ένας ακόμα λόγος που η νέα συνεργασία με τον επίσης μεγάλο γνώστη της θάλασσας Καλύμνιο σεφ Μιχάλη Μάρθα αποδεικνύεται ιδανική. Σχεδόν ό,τι χρησιμοποιείται εδώ είναι δικής τους παρασκευής.

Μιλάμε πλέον όχι για ένα απλό εστιατόριο, αλλά για ένα ολόκληρο εργαστήρι γεύσης, που δουλεύει όλο το χρόνο, ξεκινώντας από την αρχική πρώτη ύλη όπως τη δίνει η φύση. Αποφασιστική για την πορεία της "Μαραθιάς" και η παρουσία του καταξιωμένου Ευριπίδη Αποστολίδη, όχι απλώς διευθυντή του εστιατορίου αλλά και μηχανοδηγού στην πορεία του, στο πλάι του Μαρίνου Σουράνη: ο άνθρωπος που σε υποδέχεται με το πλατύ χαμόγελο και την κατάλληλη κουβέντα, το μάτι και ο μαέστρος της σάλας!  

Chef’s tip: "Μια καινοτομία της "Μαραθιάς” είναι το cargo, μια γεύση από τις homemade θαλασσινές παρασκευές μας, όπως, μεταξύ άλλων, αβγοτάραχο, παστουρμά τόνου, σουπιά σε ωρίμανση, "ψαροκεφτέ” από το περίσσευμα της επεξεργασίας των ψαριών. Μια γευστική εμπειρία!".

"Μαραθιά", Παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος, 2283023249

MARATHIA

MARATHIA

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα