"Scala": Ηράκλειο / Κρήτη

Η παράδοση συναντά τη δημιουργία με καρτ ποστάλ τα Μάταλα

Scala

Mοντέρνα μαγειρική άποψη, ταιριαστή με τον ολοκληρωτικά ανακαινισμένο χώρο, που έχει λουστεί στα χρώματα του ξένοιαστου καλοκαιριού, η κουζίνα του "Scala", με την υπογραφή του έμπειρου σεφ Χρήστου Λάπα, φέρνει στα Μάταλα μια σύγχρονη προσέγγιση της ψαροφαγίας, όπου η παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα. Εδώ, πιάτα όπως το λιαστό χταπόδι με τρούφα σε παρμεζάνα δίνουν γαστρονομικό προφίλ σε μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή μόνο για την εκθαμβωτική φυσική της ομορφιά, ενώ εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά γίνονται η βάση για αναζωογονητικά σεβίτσε και καρπάτσιο, αλλά και μαρινάτες λιχουδιές, που αναδεικνύουν τη φυσική νοστιμιά εξαιρετικής πρώτης ύλης, και προτάσεις όπως η πολπέτα σφυρίδας με κρέμα σελινόριζας και αχινό υπογράφουν μια μοναδική εμπειρία που ξεπερνά τις προσδοκίες. 

Tip: Η ενημερωμένη κάβα και η λίστα των κοκτέιλ σιγοντάρουν ευλαβικά τη γαστρονομική εμπειρία, ενώ πληθωρικές σπαγκετάδες, όπως η αστακομακαρονάδα ή τα ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και κρέμα σαμπάνιας, φέρνουν στο τραπέζι τη χαρά της εξτραβαγκάντσας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Scala

Μάταλα, Ηράκλειο, Κρήτης
  • Εστιατόριο - Ψάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα