"Το Αυγό του Κόκκορα"

Μεζέδες της παρέας στο καλλιτεχνικό στέκι της πλατείας Αυδή

Αυγο Κοκκορα © Λεωνίδας Τούμπανος

Με παλιούς και νέους φίλους να ανανεώνουν διαρκώς το κοινό του και εποχικές πινελιές να φρεσκάρουν τις πάντα δημοφιλείς και οικείες γεύσεις του, το "Αυγό του Κόκκορα" μας περιμένει για άλλο ένα καλοκαίρι στη δροσερή αυλή του στην καρδιά της ζωηρής γειτονιάς του Μεταξουργείου. Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι κρατάει ζωντανές τις ποτισμένες με ελληνική παράδοση μυρωδιές του έως και τη μία το πρωί.

Αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί και τηγανητά αϊβαλιώτικα κολοκυθάκια, πληθωρικά σαγανάκια με πολίτικο άρωμα αλλά και καλτσουνάκια με μυζήθρα μπαίνουν στο κέντρο και συνοδεύουν ιδανικά το κρασί, την μπίρα, το ούζο ή το τσίπουρο.

Η συνέχεια μας οδηγεί κατά βούληση σε θαλασσινούς ή κρεατοφαγικούς δρόμους με εξίσου καλές επιδόσεις και στους δύο, καθώς η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης και το έμπειρο χέρι της κουζίνας δεν έχουν κρατήσει τυχαία εδώ και δεκαετίες το "Αυγό του Κόκκορα", από την παλιά του έδρα στην Κυψέλη έως το γραφικό τωρινό του πόστο, ψηλά στην ατζέντα των εξόδων μας. 

Tip: Δοκιμάστε μία από τις ζουμερές τηγανιές, βουβαλίσια σουτζουκάκια σχάρας, αλλά και τους περιβόητους κοκορομεζέδες που, όχι τυχαία, αποτελούν πιάτα-υπογραφή.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα