"Manouka"

Ελληνικό fusion με θέα-καρτ ποστάλ.

Μanouka © Λεωνίδας Τούμπανος

Έχει μια χαλαρωτική καλοκαιρινή ενέργεια η ταράτσα του wine bar restaurant "Manouka"… Καθώς το βλέμμα ταξιδεύει από την Ακρόπολη έως το Σύνταγμα, τα νέα πιάτα που παντρεύουν εξωτικές γεύσεις και fusion επιρροές με τις πιο αγαπημένες ελληνικές παραδόσεις σε εξιτάρουν ευχάριστα. Το σχεδόν κινηματογραφικό πλάνο της πόλης συναγωνίζονται επάξια οι γεύσεις του ταλαντούχου σεφ Στάθη Χρηστίδη, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στη δυναμική ομάδα, φέρνοντας νέα γαστρονομική αύρα.

Σε συνδυασμό με τις οινικές προτάσεις του Βασίλη Παπαδόπουλου και τις cocktail συνταγές του Γιάννη Πίσσα, κάνουν το "Manouka" προορισμό-εμπειρία. Signature πιάτα ο λαχανοντολμάς, που έρχεται σερβιρισμένος με τη μορφή dumpling και έχει μια φοβερή αίσθηση δροσιάς από το λέμονγκρας και το σχοινόπρασο, και το φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού. Must φινάλε το χωριάτικο γιαούρτι-έκπληξη, που έχει εκτός των άλλων μέλι, τσίλι, καραμελωμένη σοκολάτα και μπισκότο λουίζα.   

Tip: Η λίστα των κρασιών ανανεώνεται διαρκώς με ακόμα πιο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, ενώ η πολύ καλή δουλειά στα κοκτέιλ προσθέτει πόντους στο μπαρ, δίνοντας επιπλέον ιδέες για pairings.

Περισσότερες πληροφορίες

Manouka

Ερμού 46, (ξεν. «Utopia» 7ος όροφος), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα