"Τα Λαλάγγια"

Από τη γη της ελιάς κατευθείαν στο πιάτο σας.

lalaggia

Λαλάγγια στα μανιάτικα σημαίνει τηγανίτες. Και αν εμείς τις έχουμε συνηθίσει με μέλι, οι Μανιάτες τις απολαμβάνουν με τυρί και δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι τους. Κάπως έτσι ξεκινάει το νοερό γαστριμαργικό οδοιπορικό στη γη της ελιάς, "Τα Λαλάγγια" σε μια καταπράσινη αυλή στο Χαλάνδρι που θα σας κάνει να νιώσετε πως είστε στο σπίτι της Μανιάτισσας γιαγιάς και περιμένετε τις λιχουδιές της.

Ο Γυθειώτης Άγγελος Κολοκοτρώνης έφερε μερικά από τα πιο γευστικά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας στην πρωτεύουσα, χρησιμοποιώντας όμως τις πρώτες ύλες της μανιάτικης γης, όπως πιστοποιημένο βιολογικό λάδι από τα χωράφια του. Αφεθείτε στα αρώματα και τις γεύσεις του πελοποννησιακού Νότου που φέρνουν ο καγιανάς με σύγκλινο, οι τσουχτές με καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό, τα καπνιστά λουκάνικα με πορτοκάλι ή η γουρουνοπούλα, που αποτελεί σίγουρα το δυνατό τους χαρτί. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τη γαλατόπιτα που παρασκευάζεται στην κουζίνα τους.

Tip: Η φρεσκάδα των υλικών είναι η πεμπτουσία της μανιάτικης κουζίνας. Ο Άγγελος Κολοκοτρώνης, λοιπόν, κατεβαίνει τακτικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του και επιλέγει κρέατα, λάδι, τυριά και άλλα προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Λαλάγγια

Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα