Άγιος Μερκούριος

Νοστιμιές στα κάρβουνα με την Αθήνα πιάτο

Άγιος Μερκούριος

Στην απλή με παραδοσιακό αέρα σάλα αυτής της κλασικής κρεατο-ταβέρνας στη Βαρυμπόμπη κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, ενώ το χειμώνα το τζάκι καίει ακατάπαυστα, σιγοντάροντας τη ζεστασιά του κρασιού που ρέει άφθονο. Τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με ωραίο τραγανό λιπάκι είναι διαχρονικό σουξέ, ενώ οι χυμώδεις σπαλομπριζόλες χορταίνουν το μάτι προτού ακόμα τσιμπήσετε την πρώτη μπουκιά. Στο μενού, πέρα από τα κλασικά, θα βρείτε επίσης ribeye αλλά και φιλέτο από αρνίσιο μπούτι που ψήνουν μαστόρικα στη σχάρα, ενώ φτιάχνουν και φοβερό τυροπιτάρι με άφθονη γέμιση, που το λούζουν με μέλι και το πασπαλίζουν με σουσάμι. Η ψητή σε κεραμικό σκεύος φέτα με ντομάτα και μπούκοβο επίσης δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι.

Tip: Δοκιμάστε και το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος στα κάρβουνα, η κάπνα τού δίνει άλλη γοητεία. 

Περισσότερες πληροφορίες

Άγιος Μερκούριος

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.