"Αλέκος", Ρέθυμνο

Βραβευμένη κρητική παράδοση

Αλέκος

H ταβέρνα του Σήφη Φραγκιαδάκη, δεν είναι τυχαία ένα από τα σημεία αναφοράς της κρητικής κουζίνας που έβαλε τους Αρμένους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού αποσπώντας και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Αλέκος © Νίκος Αρτεμάκης
© Νίκος Αρτεμάκης

Ύμνος στη σοφία και τη λιτότητα της λαϊκής μαγειρικής πιάτα όπως το σφουγγάτο (αβγά στο τηγάνι με κολοκύθια, ντομάτα και κρητική μυζήθρα) και το χοιρινό με βολβούς (ασκορδουλάκους) ή με τσιγαριαστά χόρτα είναι χαρακτηριστικά δείγματα της κουζίνας της καρδιάς που σερβίρει. Κουζίνα που μας πάει πίσω στις γεύσεις που μαγείρευε η γιαγιά του, όταν το μαγαζί ήταν ακόμη παραδοσιακό καφενείο. Στη δροσερή, ευχάριστη αυλή θα παρελάσει από το τραπέζι σας η επιτομή της τοπικής κουζίνας, με γεύσεις όπως κατσικάκι με γιαούρτι, γαμοπίλαφο, αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι, ενώ πολύ προσεκτικά διαλεγμένα είναι και τα λαχανικά και κηπευτικά και, βέβαια, η ντόπια φρέσκια μυζήθρα. 

Αλέκος

Tip: Απαραίτητο το γλυκό κλείσιμο με πορτοκαλόπιτα και σφακιανές πίτες με μυζήθρα και μέλι συνοδεία παγωμένης ρακής.

Αρμένοι Ρεθύμνου, 2831041185

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Aldemar Olympian Village

Πασχαλινή λάμψη πέντε αστέρων στην Ηλεία

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Anerada Inn Suites

Συνάντηση με την νεράιδα των βουνών στο Καρπενήσι

Ammothines

Μοντέρνα ελληνική γαστρονομία με φόντο τη βιωσιμότητα στη Μεσσηνία

Argentina

Ψαροφαγία α λα κρητικά

Enea Apartments

Προσωποποιημένη φιλοξενία με τηνιακό αέρα

Πάσχα μαζί με την Grecotel στην αρχόντισσα Κέρκυρα

Παράδοση και υποδειγματική Κερκυραϊκή φιλοξενία

Kalami Suites

Η Σέριφος στην αιχμή της εκλεκτικής ιδιωτικότητας