"Fly Away, Σαντορίνη

Πτήσεις βραβευμένης γαστρονομίας

Fly Away

Mε τον ίδιο οργανικό τρόπο που η βεράντα του "Fly Away" αντλεί από το υποβλητικό τοπίο της Καλντέρας, με το μαύρο της σαντορινιάς γης να ανταλλάσσει χρώματα με το σκούρο της θάλασσας της Καλντέρας, έτσι ακριβώς και το απαλό άγγιγμα του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη αγκαλιάζει την ελληνική γεύση, για να την προικίσει με τη φινέτσα που εξασφαλίζει στο εστιατόριο την επί σειρά ετών σταθερή παρουσία του στις βραβεύσεις των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.

Fly Away

Το καλωσόρισμα με ζυμωτό ψωμί και πουγκιά κρυσταλλωμένης ζάχαρης γεμισμένα με εκλεκτό ελαιόλαδο είναι μια γαστρονομική χρονομηχανή, που σε ταξιδεύει στην κουζίνα της γιαγιάς με όχημα την υψηλή τεχνική, ενώ δημιουργίες όπως το χτένι σε κρέμα φασολάδας ή η σφυρίδα με σος τσορίθο και πούδρα λιαστής ντομάτας υπογράφουν ένα ταξίδι αντιθέσεων με τελικό προορισμό τη γευστική φινέτσα, έχοντας ως ιδανικό φόντο τη φλογερή πορφύρα του ηλιοβασιλέματος που χαζεύει η μινιμαλιστική open air σάλα.

Fly Away

Tip: Στην εκλεκτική wine list του "Fly Away" θα βρείτε ιδανικές ετικέτες όχι μόνο από τη Σαντορίνη, αλλά από όλο τον ελληνικό αμπελώνα, για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ τα φίνα cocktails είναι ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα της βραδιάς

Ξεν. "West East Suites" Ημεροβίγλι, 2286036279, www.westeastsuites.com, FacebookInstagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.