Poseidon Athens

Poseidon © Λεωνίδας Τούμπανος

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων

  • Καλωσόρισμα με Elderflower Fizz Cocktail

Amouse bouche

  • Éclair με μους γκοργκοντζόλας, καρύδι πεκάν και λάδι σχοινόπρασου
  • Κροκέτα arancini με άγρια μανιτάρια, τρούφα και πικάντικη sauce παρμεζάνας 
  • Crostini με μους αβοκάντο, τριαντάφυλλα σολομού και μαύρο χαβιάρι
  • Μοτσαρέλα bocconcini με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Σούπα

  • Βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένη με τζίντζερ, crème fresh, κολοκυθόσπορο και μπρουσκετίνι καπνιστής πάπρικας

Σαλάτα

  • Πολύχρωμα φύλλα σαλάτας με πέρλες ροδιού, καβουρδισμένο κουκουνάρι, ψητά κάστανα και flakes παρμεζάνας σε dressing μαύρου μύρτιλου

Ορεκτικό

  • Carpaccio φρέσκου τόνου μαριναρισμένο σε ζωμό εσπεριδοειδών με μαυροσούσαμο, σταμναγκάθι αχνιστό και χειροποίητη μαγιονέζα μάνγκο
  • Σορμπέ άγριας φράουλας

Κυρίως πιάτο

  • Μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο lberico σωτέ, με gravy sauce αρωματισμένη με μαυροδάφνη, πικάντικο πουρέ σελινόριζας και κυδώνια confit με πετιμέζι

Επιδόρπιο

  • Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με cremeux βατόμουρου, miroir λευκής σοκολάτας με τραγανές μαρέγκες και φύλλα χρυσού σε sauce αλατισμένης καραμέλας

*Απεριόριστη κατανάλωση ποτών: Λευκό & κόκκινο κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό

85€ / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

  • Καλωσόρισμα με κοκτέιλ Raspberry Bellini

Amouse bouche

  • Bites περουβιανής πατάτας, crème fraîche, μαύρο χαβιάρι, πίκλα αγγουριού και lime
  • Wontons με τεμπούρα γαρίδας, mousse αβοκάντο, brik και bâton τηγανητού πράσου
  • Καναπέ με bresaola, γαλλικό τυρί brie, chutney σύκου και καρύδια πεκάν
  • Macarons παντζαριού με σολομό ceviche, κρέμα guacamole και μάνγκο   

Κρύες επιλογές

  • Μπαλοτίνα καπνιστού σολομού με κατσικίσιο τυρί και κρόκο Κοζάνης
  • Μύδια αχνιστά marinière πάνω σε φύλλα λεμονιού σβησμένα με ούζο και sauce αγιολί  αρωματισμένη με λάδι άνηθου
  • Plateau με εγχώρια και διεθνή τυριά με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, θυμαρίσιο μέλι, chutney σταφυλιού, μεσογειακά κράκερ και τραγανές πίτες καλαμποκιού  

Σαλάτες

  • Ελληνική παντσανέλα με πολύχρωμα ντοματίνια, σπαγγέτι αγγουριού, πίκλα γλιστρίδας, δυόσμο και crumble φέτας με φιστίκι Αιγίνης και κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • Φύλλα γαλλικής σαλάτας με άγρια ρόκα, carpaccio μοσχαρίσιου φιλέτου, αυγά ορτυκιού, τρούφα και παλαιωμένη παρμεζάνα σε remoulade sauce
  • Baby φυλλώματα με καραμελωμένο αχλάδι, gorgonzola, παστέλι αμυγδάλου και σπόρους ροδιού σε dressing από μέλι και πούδρα καρυδιού  
  • Ψητό παντζάρι με φύλλα kale, φιλέτο μανταρινιού, κύβοι από γραβιέρα Νάξου, φέτες πράσινου μήλου και μαύρο σουσάμι σε vinaigrette sauce με cranberries και πετιμέζι

Ζεστές επιλογές

  • Chateaubriand μοσχαρίσιου φιλέτου blackangus με χειροποίητη béarnaisesauce, κόκκους από πολύχρωμα πιπέρια και εστραγκόν  
  • Πικάντικος γύρος από αργοψημένο χοιρινό λαιμό με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητές ντομάτες, τραγανές πιτούλες και sauce καπνιστής πάπρικας  
  • Φιλέτο ζαρκαδιού μαριναρισμένο σε μαύρη μπύρα και μελάσα με άγρια μανιτάρια, δαμάσκηνα και αποξηραμένα σύκα σε μελωμένη σάλτσα από γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • Αρνάκι ελληνικό σιγοψημένο στη λαδόκολλα με μαύρο σκόρδο, σπόρους κάρδαμου και μουστάρδα dijon με λεμονάτη σάλτσα από τους χυμούς του αρωματισμένη με δεντρολίβανο και μέντα  

Carving

  • Ιταλική porchetta γεμιστή με κάστανα, χουρμάδες και πικάντικη γραβιέρα σε σάλτσα από Vinsanto Σαντορίνης, καραμελωμένα μήλα και ψητά κυδώνια  

Γαρνιτούρες

  • Ριζότο με μελάνι σουπιάς, γαρίδες sautéed, κορυφές από πράσινα σπαράγγια και κρέμα από κατίκι Δομοκού με φινόκιο και lime
  • Γαλλικές πατάτες στο φούρνο με φιλέ αμυγδάλου και σιναπόσπορο σε βουτυράτη sauce πορτοκαλιού
  • Gnocchi genovese με πέστο βασιλικού, καβουρδισμένο κουκουνάρι και parmigiano reggiano
  • Χειροποίητα κανελόνια με σπανάκι sautéed, φρέσκα μυρωδικά, λιαστή ντομάτα και τυρί ricotta με κρούστα από νιφάδες φέτας  

Επιδόρπια

  • Paris-Brest γεμιστά με κρέμα πραλίνας αρωματισμένη με brandy, καραμελωμένα φουντούκια και Marron glacé
  • Κορμός Black Forest με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας αρωματισμένο με kirsch, cremeux βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανά μαυροκέρασα και roulade μαύρης σοκολάτας
  • Sablée βουτύρου με άνθος αλατιού, namelaka λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, φρέσκες φράουλες, coulis βατόμουρο και miroir κόκκινων φρούτων
  • Financier φιστικιού με muslin από φιστίκι Αιγίνης, cremeux σοκολάτας γάλακτος και φρούτα του δάσους
  • Βασιλόπιτα με φρέσκο βούτυρο και άρωμα πορτοκαλιού

*Απεριόριστη κατανάλωση ποτών: Λευκό & κόκκινο κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό

120€ / άτομο

Brunch Πρωτοχρονιάς


Κρύες επιλογές

  • Plateau με καπνιστό σολομό, mousse αβοκάντο και μπρικ
  • Ποικιλία ελληνικών και διεθνών τυριών
  • Ποικιλία από εγχώρια και ευρωπαϊκά αλλαντικά
  • Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι
  • Φρεσκοκομμένα φρούτα
  • Σαλάτα του Καίσαρα με iceberg, κοτόπουλο, καλαμπόκι, παρμεζάνα και Ceasarsauce
  • Ανάμεικτα λαχανικά με πεπόνι, prosciutto, πέρλες ροδιού και βινεγκρέτ με μέλι και πορτοκάλι
  • Παντζάρι ψητό με πράσινο μήλο, καρύδια, άγρια ρόκα και mousse κατσικίσιου τυριού

Ζεστές επιλογές

  • Αυγά τηγανητά με μπέικον, σπαράγγια και ντοματίνια
  • Στραπατσάδα με πιπεριές Φλωρίνης, ντομάτα, φέτα και ρίγανη
  • Σφουγγάτο Άνδρου με κολοκυθάκια, μυζήθρα, γλυκιά γραβιέρα και μαυροσούσαμο
  • Ψητά χωριάτικα λουκάνικα με μουστάρδα, σάλτσα barbeque και τραγανές πιτούλες
  • Φιλετίνια κοτόπουλου στη σχάρα με μέλι και λεμόνι
  • Baby πατατούλες στο φούρνο με καρότα και μανιτάρια
  • Mini cheeseburgers με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον

Show Cooking

  • Ομελέτα επιλογής
  • Pancakes με πραλίνα φουντουκιού
  • Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα

Vegan Corner

  • Σαλάτα tabbouleh με πλιγούρι, φρέσκα λαχανικά και άρωμα δυόσμου
  • Φακές beluga με baby σπανάκι, πορτοκάλι, αβοκάντο και vinaigrette με ελαιόλαδο και βαλσαμικό
  • Πέννες με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό και ανθούς κάπαρης
  • Falafel με λεμονάτη σάλτσα από ταχίνι και ψητές αραβικές πιτούλες
  • Vegan τρούφες σοκολάτας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και γλάσο βανίλιας

Παραδοσιακές πίτες Ηπείρου

  • Μακαρονόπιτα με γαλοτύρι και καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • Κασιόπιτα με γιαούρτι και φέτα από Ζαγοροχώρια\
  • Σπανακόπιτα στριφτή με μυρωδικά και φέτα
  • Γαλατόπιτα Ιωαννίνων με κανέλα και ζάχαρη

Παραδοσιακά γλυκά Ηπείρου

  • Γιαννιώτικο κανταΐφι
  • Πορτοκαλόπιτα Άρτας
  • Καρυδάτα Πρεβέζης
  • Ηπειρώτικη μουσταλευριά με κανέλα και σουσάμι
  • Φλογέρες αμυγδάλου με ροδόνερο από Μέτσοβο

Διεθνή και ελληνικά γλυκά

  • Γαλλικά éclair γεμιστά με κρέμα serano και κόκκινο γλάσο
  • Πολίτικο τσουρέκι με μαστίχα, γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος
  • Κορμός blackforest με compote βύσσινο, cremeux βανίλιας και φύλλα κουβερτούρας
  • Ρολάκια κανέλας με frosting κρέμας τυριού
  • Γαλλικά κρουασάν τεσσάρων γεύσεων
  • Μελομακάρονα με μέλι και καρύδια
  • Κουραμπιέδες αμυγδάλου
  • Βασιλόπιτα 

35€ / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα