Το Δέντρο της Γνώσης

Ναι, ο κόσμος μας μπορεί να γίνει ομορφότερος και έργα σαν «Το δέντρο της γνώσης» του Δημήτρη Πιέτρη, μας το διδάσκουν και ανοίγουν μια χαραμάδα αλήθειας, γνώσης και ελπίδας στοχεύοντας στις καρδιές των παιδιών στη σκηνή του Κάτια Δανδουλάκη.

to_dentro_tis_gnwsis

Όλα είναι δυνατά στον κόσμο του θεάτρου μέσα από την αφήγηση και το παιχνίδι. Στην παράσταση του έργου «Το δέντρο της γνώσης» ένα παιδί φαίνεται να είναι διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα. Προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους, παρόλο που έχει σιδερένια καρδιά και μάτια που δεν κλαίνε... Τα παιδιά ξεκινούν το παιχνίδι και το θέατρο γεμάτο ευαισθησία, φρεσκάδα και εφευρετικότητα αρχίζει!

to_dentro_tis_gnwsis

Κάπως έτσι, το νησί των Λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος, τα εργατικά μυρμήγκια που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών , το Κλαψοχώρι και το Γελιοχώρι, ένας ημίαιμος κούκος, ζωντανεύουν μέσα από ιστορίες και μας δείχνουν πως στο «Δέντρο της γνώσης», γύρω από το οποίο κατοικούν, κάθε καρπός του κρύβει κι ένα συναίσθημα που μόνο τα παιδιά μπορούν να ζωντανέψουν.

to_dentro_tis_gnwsis

Τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης η Ίντρα Κέιν, η Βάσια Λακουμέντα, ο Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν και ο Δημήτρης Πιέτρης, ο οποίος έχει αναλάβει και, τη σκηνοθεσία οδηγούν τη δράση, φορούν 52 διαφορετικά κοστούμια και αφήνουν να αναδυθούν τα συναισθήματα μέσα στο πολύχρωμο σκηνικό με τους ιδιαίτερους φωτισμούς και τις προβολές. Τον ρόλο της αφηγήτριας ερμηνεύει η Βίκυ Τσιανίκα σ’ αυτή την παιδική παράσταση που αποτελεί συμπαραγωγή του Εργοστάσιου Ονείρου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά τη μαγεία και τη φρεσκάδα των παραμυθιών.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα 112 51
Τηλ.επικοινωνίας και κρατήσεων: 211 725 8176, 6977 25 8000
http://ergostasiooneirou.gr/το-δέντρο-της-γνώσης