«Huaca»: η Ιαπωνία συναντά το Περού στο Μετς

Στην καυτή ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα μας μυεί το ολοκαίνουργιο resto-bar στην ανερχόμενη περιοχή του Μετς, βάζοντας ακόμα στο παιχνίδι τα ξεχωριστά signature cocktail και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που σε προ(σ)καλούν να το κάνεις στέκι σου.

Huaca

Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε ολοκαίνουργια στέκια με προσωπικότητα σε ανερχόμενες γειτονιές και το «Huaca» που άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στου Μετς είναι μια τέτοια ξεχωριστή περίπτωση. Λάτρεις και οι δύο της καυτής ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας, η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης δημιούργησαν αυτό το πολύ ατμοσφαιρικό urban resto-bar στην οδό Τιμολέοντος, που μας μυεί με μοντέρνα αντίληψη στις Nikkei γεύσεις σε συνδυασμό με πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ, τα οποία ανεβάζουν τα βολτ της εξωτικής απόλαυσης.

Huaca

Ο χώρος που έπλασε η γνωστή interior designer Στέλλα Ανδρικοπούλου είναι ανοιχτόκαρδος και στιλάτος, συνδυάζοντας στοιχεία όπως οι γιαπωνέζικες κερασιές που κοσμούν τον έναν τοίχο, τα περουβιανά μοτίβα και τα παραδεισένια παγώνια που κοσμούν την άλλη μεριά αλλά και το ξανθό φυσικό ξύλο που ντύνει τη μεγάλη μπάρα του μαγαζιού. Προτιμήστε να καθίσετε στα πολύ αναπαυτικά καθίσματα που την περιβάλλουν για να έχετε απευθείας επαφή με την δράση στην ανοικτή κουζίνα. Το μενού που δημιούργησε ο ταλαντούχος σεφ και στενός συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά, Δημήτρης Κότσαλης, και εκτελεί με ακρίβεια ο Κώστας Χατζηιωαννίδης ανθολογεί χαρακτηριστικές ιαπωνο-περουβιανές σπεσιαλιτέ με signature πινελιές, σαν το τιραντίτο μαγιάτικο με αβοκάντο, αχλάδι και καψαλισμένη κινόα, το σεβίτσε λαβράκι με κρεμμύδι, λάιμ και πικάντικες νότες από πιπεριά aji Amarillo και οι λεπτοκαμωμένες causas με guacamole και μυρωδικά, που εγγυώνται δυνατή συνέχεια. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχάρι Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, αλλά και το sushi του «Huaca» που είναι εξίσου δυνατό: από τα λιτά και πολύ εκφραστικά nigiri μέχρι τα signature rolls όπως εκείνο με την tempura λευκού ψαριού, shisho και pico de gallo φράουλας ή το τηγανιτό ρολλάκι σολομού με guacamole και σουσάμι σε τραγανή κρούστα από panko.

Huaca

Η μπάρα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με μια ολόκληρη σειρά από signature cocktails που έχουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου και παντρεύουν δημιουργικά τα classics με πολλά περουβιανά στοιχεία. To Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσαμικό ξύδι, το στιβαρό Rock Old Fashioned για τους λάτρεις του bourbon ή η σπέσιαλ Margarita του «Huaca» με θυμαρίσιο μέλι και κουρκουμά συνοδεύουν ιδανικά τις προτάσεις της κουζίνας, ακτινοβολώντας από κοινού τα αρώματα και τις γεύσεις του Περού. Οι μουσικές επιλογές είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές δίνοντας ωραίο παλμό στο χώρο, ενώ το γλυκό φινάλε γράφεται εξαιρετικά με ένα πολύ ιδιαίτερο fondant από πράσινο τσάι που έρχεται ζεστό και συνοδεύεται από παγωτό καρύδα και γοητευτική σος από καραμέλα και yuzu.

Huaca

«Huaca»

Τιμολέοντος 1, Μετς,
211 4138347,
facebook: Huaca-Nikkei-Resto-Bar