banner
banner
banner

UmamiPedia: Cocktails των Celebrities


Γενιές συγγραφέων φαίνεται ότι είχαν ως κινητήριο δύναμη το ποτό, με αρκετούς από αυτούς να έχουν συνδέσει το όνομά τους με συγκεκριμένα κοκτέιλ. Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ λάτρευε το μοχίτο και συνήθιζε να λέει «ο άνθρωπος δεν υπάρχει μέχρι να μεθύσει», ο Willian Faulkner είχε αδυναμία στα Mint Julep δηλώνοντας ότι ο πολιτισμός ξεκινάει με την απόσταξη, ενώ o Ευγένιος O’Νιλ λάτρευε το Gimlet, η Dorothy Parker έχει δηλώσει «Τρελαίνομαι με τα μαρτίνι», αλλά της άρεσε και η σαμπάνια. Ο Jack London έπινε τα μαρτίνι με….τον κουβά, αφού του τα έφτιαχνε ένας bartender σε κουβά και του τα πήγαινε στο σπίτι του.

Περνώντας στο στερέωμα των ηθοποιών, ο Humphrey Bogart έπινε μαρτίνι και έλεγε «Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι όλοι είναι μερικά ποτά πίσω». To μαρτίνι ήταν το αγαπημένο ποτό του Dean Martin, όπως και της Mae West. Όσο για τον Frank Sinatra? Το Jack Daniels με πάγο ήταν κάτι σαν προέκταση του καρπού του. Φυσικά το τελευταίο δεν είναι κοκτέιλ.

O πιο συνδεδεμένος κινηματογραφικός ήρωας με ποτό, δεν είναι άλλος από τον James Bond, που πίνει το μαρτίνι του «Shaken, not Stirred». Ο μύθος του Bond διασφάλισε πως το dry martini θα γινόταν το πλέον γνωστό cocktail. Αντίθετα με τον κοσμοπολίτη James, στο «Βασικό Ένστικτο» ο αλκοολικός, εθισμένος στην κόκα και παρακμιακός ντετέκτιβ Michael Douglas ξανακυλάει στο ποτό πίνοντας ένα (ή για να ακριβολογούμε, αρκετά) κοκτέιλ με την ονομασία Black Jack.

Αλλά η λατρεία του Hollywood για κοκτέιλ δεν σταματά εδώ! Στο «The Big Lebowski», ο Dude παρουσιάζεται να πίνει διαρκώς White Russian (με χυμό καρύδας). Στο «Casablanca» πρωταγωνιστούν τα Champagne Cocktail. Στο «Άρωμα Γυναίκας» ο συνταγματάρχης (Lieutenant Colonel) Frank Slade πίνει Jack Daniels με Coke (όχι ακριβώς ένα cocktail). Ενώ στο «Χωρισμό» το αγαπημένο ποτό της Jennifer Aniston είναι το Apple Martini. Το αγαπημένο κοκτέιλ του σκηνοθέτη George Loucas είναι το Old-fashioned, φτιαγμένο με bourbon, ενώ της Jennifer Aniston η Μαργαρίτα. Την περιέργειά μου τράβηξε μια δημοσίευση του αμερικάνικου «Instyle Magazine», που παρουσίαζε μια λίστα με τα αγαπημένα κοκτέιλ κάποιων celebrities. Στη λίστα θα βρείτε από πολύ απλά κοκτέιλ που μπορείτε να παραγγείλετε παντού, μέχρι ιδιαίτερα εξεζητημένα. Η ντίβα Μαντόνα στο Prime Grill στο Los Angeles παραγγέλνει Ρόδι-βότκα Μαρτίνι. Μήπως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες; Η Rebecca Romijn πίνει Red Pearl στο Red Pearl Kitchen στο Hollywood, ένα ποτό που φτιάχνεται με βότκα, χυμό ανανά και χυμό ροδάκινο. Ιδιαίτερα εξωτικό φαίνεται το κοκτέιλ που πίνει ο Kiefer Sutherland, το Jade Mistress, στο μπαρ Red Pearl Kitchen στο Hollywood. Ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ταϊλανδέζικος βασιλικός και ασιατική βότκα αποσταγμένη μαζί με τσίλι είναι τα κύρια συστατικά του. Αν τώρα βρεθείτε να κάθεστε αντικριστά με τον George Clooney στο Cherry Bar στο Las Vegas και θέλετε να τον κεράσετε ένα ποτό, να ξέρετε ότι το αγαπημένο του κοκτέιλ είναι το Raspberry Cheesecake με βότκα, λικέρ raspberry και κρέμα. Και αν και συμπαθώ τον Vince Vaughn, θα περίμενα να πίνει κάτι πιο εξεζητημένο από Red Bull με Vodka! Αν πάλι αναρωτιέστε τι πίνει η Charlize Theron στο μπαρ Social Hollywood που συχνάζει στο Los Angeles, η απάντηση είναι Pomegranate Blossom, κάτι που στην ουσία μοιάζει πολύ με το μαρτίνι της Μαντόνα. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια ολόκληρη μόδα ξεκίνησε στο χώρο του κοκτέιλ από τα Cosmopolitan που έπιναν οι τέσσερις φίλες στα μπαρ της Νέας Υόρκης.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ