banner
banner
banner

UmamiPedia: Βραστά


Μαγείρεμα σε άφθονο νερό (συνήθως αλατισμένο). Τα κρέατα, παραδοσιακά, βράζονται σε κρύο νερό για να γίνουν πιο τρυφερά και να ξαφριστούν, σταδιακά. Όταν το κρέας βράζεται για το ζωμό του, τότε το νερό που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει έχει ήδη φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Το αντίθετο ισχύει για τα λαχανικά. Μπρόκολο, φασολάκια, κουνουπίδι, αρακάς βράζονται à l’ anglaise σε βραστό, αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα ρίχνουν σε κρύο νερό για να σταματήσει αμέσως ο βρασμός τους. Κρύο χρειάζεται για τα λαχανικά που προορίζονται για ζωμό λαχανικών ή για σούπα. Οι σκληρές πατάτες βράζονται σε κρύο νερό, που παίρνει βράση στα 20 λεπτά. Τα όσπρια πάλι βράζονται σε κρύο και αρχικά, ανάλατο νερό (χρειάζονται και αυτά ξάφρισμα).

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ