Πότε έγιναν τα κοκτέιλ σοβαρή υπόθεση; Πότε σήκωσαν υπεροπτικά το φρύδι; Πότε έπαψε το κοκτέιλ να σημαίνει φανταχτερά χρώματα, ομπρελίτσες, και έγινε αντικείμενο καλοφωτογραφημένων ακριβών λευκωμάτων και master class μαρτίνι στα μπαρ ακριβών ξενοδοχείων; Τα καλοκαιρινά σας κοκτέιλ πρέπει να έχουν στιλ. Τη δεκαετία του ’80, εκείνη την περίοδο που ως έφηβοι βλέπαμε και ξαναβλέπαμε τον Tom Cruz στο «Κοκτέιλ» ως barman να σαγηνεύει τον γυναικείο πληθυσμό, όλα ήταν διαφορετικά. Συχνά τα κοκτέιλ-μπαρ ήταν άτακτες φωτισμένες με νέον τρύπες, με φωτεινές πινακίδες για happy hour και ladies nights, με προσωπικό με μικροσκοπικές στενές φουστίτσες και στενά μπλουζάκια. Εδώ και χρόνια ωστόσο τα cocktail έγιναν «serius business». Οι bar tenders είναι απόφοιτοι σχολών που βλέπουν τη δουλειά ως σκοπό και όχι απλά ως το μέσο… Έτσι, άρχισαν να συμμετέχουν σε γευστικούς διαγωνισμούς, να φορούν στολή και να ξοδεύουν άφθονο χρόνο συζητώντας αν τους αρέσει ο χαρακτηρισμός «mixologist» για τη δουλειά τους. Τα μπαρ, πάλι, έχουν γεμίσει με καταλόγους που χειρίζονται τα ποτά σαν πιάτα. Στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις σε μπαρ, διαλέξτε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα σας, ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε (γλυκό, ξινό, πικρό) ή τα ποτά που αγαπάτε. Εναλλακτικά, οργανώστε ένα cocktail party στο σπίτι, φτιάχνοντας δυο τρία από τα παρακάτω. Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!