Follow us

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Ο Jean Charles Metayer συνεχίζει τη γευστική του πορεία στο δικό του εστιατόριο που άνοιξε σχεδόν εν μέσω πανδημίας και κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού τα πρώτα σταθερά και επιτυχημένα βήματα στον χώρο του, στο Χαλάνδρι.

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Jacques Le Diveller. Για τους νεότερους της γαστρονομίας το όνομα δεν λέει τίποτα. Για τους παλαιότερους, όμως, ειδικά τους έχοντες σχέσεις με το Παρίσι λέει πολλά και αποτελεί σύμβολο της υψηλής κουζίνας με βάση το ψάρι. Στην Ελλάδα ήρθε πριν από 10-15 χρόνια σύμβουλος στο εστιατόριο «Peninsula» στην Ελούντα με εκπρόσωπο του ως resident chef ένα ταλαντούχο νεαρό παιδί το οποίο, όταν τελείωσε η συνεργασία επέλεξε να παραμείνει. Σήμερα, ο Jean Charles Metayer (το παιδί της ιστορίας μας) φτασμένος chef πλέον, συνεχίζει τη γευστική του πορεία στο δικό του εστιατόριο που άνοιξε σχεδόν εν μέσω πανδημίας και κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού τα πρώτα σταθερά και επιτυχημένα βήματα στον χώρο του, στο Χαλάνδρι.

Το «Le Pavillon» είναι όμορφο και ελκυστικό μέσα και έξω. Μέσα κυριαρχεί το ξύλο και το μάρμαρο σε ένα περιβάλλον με σωστό φωτισμό, σύγχρονα χρώματα και αναπαυτικούς καναπέδες. Έξω η καταπράσινη αυλή – κήπος είναι χάρμα ιδέσθαι και μια μικρή όαση απόλαυσης κάθε φορά που ο καιρός το επιτρέπει με μια προϋπόθεση όμως. Να υπάρχει επαρκής φωτισμός (όχι φωταψία) για να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και (γιατί όχι) να το σχολιάζουμε και δεύτερον να φωτιστούν κατάλληλα τα δέντρα για να μην φαντάζουν σαν σκοτεινός γίγαντας του παραμυθιού στο σκοτάδι.

Το «Le Pavillon» ήρθε για να μείνει

Ας έλθουμε όμως και στη γεύση. Προφανώς μόνο κακό δεν μπορεί να είναι. Μαθητής του Le Diveller γαρ. Παράλληλα είναι αναμενόμενο να έχει την τιμητική του το ψάρι. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 1967 που άρχιζα να ζω στο Παρίσι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας 1980 το «Le Diveller» ήταν η επιτομή του ψαριού στην πόλη του Φωτός. Το ίδιο και τώρα για την Αθήνα. Κατά το δάσκαλο και ο μαθητής. Δεν θα σας κουράσω με σχοινοτενείς περιγραφές πιάτων. Άλλωστε δεν είναι και το στυλ μου. Θα σταθώ λίγο στις καραβίδες με το καρπάτσιο χταποδιού με κύριο χαρακτηριστικό την ακρίβεια διαχείρισης της πρώτης ύλης και την αρμονική συνύπαρξη όλων των στοιχείων του πιάτου. Εξαιρετικός είναι επίσης και ο καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος με διακριτικό κάπνισμα που του προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και ψήσιμο στην εντέλεια.

Φυσικά και το κρέας έχει μια επαρκή θέση στο μενού, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν την προϊστορία του Metayer. Θα έλεγα μάλιστα ότι οφείλει να παραμείνει σ’ αυτό το είδος κουζίνας και να την εξελίξει. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψει.

Αξιολόγηση: 14,5/20↑

PAVILLON Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774. Ωράριο λειτουργίας: Από 6 μ.μ. Κλειστά Δευτέρα. Τιμή: € 60-90 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στο εστιατόριο.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;