Follow us

Συνδυασμοί με άποψη

Πολλά από τα αγαπημένα υλικά της ασιατικής μαγειρικής έχουν τόσο έντονο χαρακτήρα, που το άρωμα και η γεύση τους δεσπόζουν.

Συνδυασμοί με άποψη

Άσε μόνα τους το τζίντζερ, το κάρι garam masala, το σκόρδο, το κινέζικο μπαχαρικό 5 spices (που αρέσει και στους Δυτικούς), και θα σκεπάσουν τα πάντα. Εδώ είναι που το umami παίζει ρόλο ρυθμιστή, κοντράροντας, σβήνοντας και τελικά ισορροπώντας. Μαγειρεύοντάς τα με soy ή fish sauce και λίγη ζάχαρη, η κάψα τους μελώνει και τα αρώματά τους απλώνονται στη γεύση με έναν τρόπο ηπιότερο, που δένει με τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να τα ακυρώνει. Έτσι, το φαγητό γίνεται πιο πολύ ενδιαφέρον και αποκτά πολυπλοκότητα. Δ.Αντ.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Περισσότερα από