Follow us

Soy sause

Αν υπάρχει ένα εύκολο υλικό, το οποίο αντιπροσωπεύει όσο τίποτε άλλο τη μετάδοση του umami με τη μία στο φαγητό, δεν είναι άλλο από τη soy sause. Είναι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής της (βλ.

Soy sause

ζύμωση) που αναπτύσσεται το γλουταμινικό οξύ και της δίνει την ιδιαίτερη προίκα της βαθιάς, καραμελωμένης νοστιμάδας. Επτακόσιες ογδόντα μονάδες umami δεν είναι λίγες -είναι μάλλον πάρα πολλές-, γι' αυτό και η δημοφιλία της έχει ξεπεράσει πλέον την πατρίδα της. Μπορεί για τους Γιαπωνέζους και τους Κινέζους να είναι σαν τον αέρα που αναπνέουν, όμως την έχουμε μάθει κι εμείς οι Δυτικοί - και μας αρέσει τα μέγιστα. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;