Follow us

Σαρδέλες

Για φέρτε αυτήν την εικόνα στο νου: σαρδέλες να ψήνονται στα κάρβουνα, να ραφινάρεται η λιπαρότητά τους, να τις βγάζεις από τη φωτιά ζουμερές και να τρελαίνεσαι τρώγοντάς τις συνειδητοποιώντας το μαγνητισμό που ασκεί η νοστιμιά τους πάνω μας.

Σαρδέλες

Και δεν είμαστε οι μόνοι… Οι Τούρκοι, Ιταλοί, Πορτογάλοι και Ισπανοί λατρεύουν τις σαρδέλες. Είναι φουλ στο Ω3 αλλά και στο umami, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Περιέχουν 280 μονάδες (mg) γλουταμινικού αμινοξέος ανά 100 γραμμάρια, πολύ υψηλό ποσοστό umami δηλαδή, περιέχουν όμως και 193 μονάδες inosinate, μιας άλλης ουσίας που δίνει επίσης umami. Η συνύπαρξη, τώρα, αυτών των δύο ουσιών μεγεθύνει απίστευτα τη νοστιμάδα της σαρδέλας, η οποία είναι, παρά την ταπεινότητα του image της, ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια στον κόσμο. Δ.Αντ.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;