Υλικά
1 κιλό ρεβίθιαYλικά (για 6 μερίδες)
5 με 6 ξερά κρεμμύδια
200 γραμμάρια λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Mουσκεύουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς, σε πολύ ζεστό νερό και αλάτι, σκεπασμένα.
Tο πρωί της άλλης μέρας έχουν φουσκώσει.
Τότε τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα δύο λίτρα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σ’ αυτό τα ρεβίθια μας.
Tα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά.
Aνάβουμε τον φούρνο μας στους 200° και παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ψιλές φέτες (ροδέλες).
Bάζουμε σε ένα βαθύ ταψί (ή πυρέξ) τα ρεβίθια μαζί με όλο το ζουμί τους και επάνω τους τοποθετούμε όλα τα κομμένα κρεμμύδια, ενώ προσθέτουμε το λάδι και κατόπιν βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο.
Έπειτα από μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 100°.
Tα αφήνουμε εκεί επί δυόμισι ώρες και τα ρεβίθια μας θα είναι πεντανόστιμα, ενώ θα έχουν λιώσει και τα κρεμμύδια.
Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε νερό.