Follow us

Ψαρονέφρι με σπανάκι, μανιτάρια και μουστάρδα

«Πρόκειται για το πιάτο με το οποίο είναι κατεξοχήν εξοικειωμένος ο ελληνικός ουρανίσκος», λέει ο σεφ του «Rose». Το «ψαρονέφρι «ντυμένο» με σπανάκι και μανιτάρια, σε σος από γαλλική μουστάρδα, πάνω σε μεσογειακά κηπευτικά», αποτελεί υπόδειγμα, για το ποια θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας: μια δημιουργική μαγειρική που επινοεί, παραλλάσσοντας γνωστές αγαπημένες γεύσεις.

Ψαρονέφρι με σπανάκι, μανιτάρια και μουστάρδα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. μελιτζάνες

400 γρ. κολοκύθια

300 γρ. κρεμμύδια, ξερά

2 πράσινες πιπεριές

1 κόκκινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. μανιτάρια, άσπρα

200 γρ. σπανάκι, φρέσκο

4 τεμ. ψαρονέφρι

2 φύλλα δάφνης

400 γρ. μπόλι χοιρινό

Για τη σάλτσα

2 καρότα

2 κρεμμύδια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κ. σ. αλεύρι

1 ποτήρι νερού Porto

2 κ. σ. μουστάρδα με κόκκους

Παρασκευή

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε το καθένα ξεχωριστά σε ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το τριμμένο σκόρδο και τη δάφνη.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι.

Το στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε τα μανιτάρια ωμά στο blender.

Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να φύγει το νερό τους, και προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο.

Απλώνουμε το μπόλι και βάζουμε ένα στρώμα από το μανιταροπολτό, από πάνω λίγο σπανάκι και πάνω τους τοποθετούμε το ψαρονέφρι.

Από πάνω τους, πάλι, βάζουμε λίγο σπανάκι και μανιταροπολτό.

Κατόπιν, τυλίγουμε το μπόλι γύρω από το ψαρονέφρι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 250°C για 15 λεπτά, πάνω σε ένα δισκάκι.

Για τη σάλτσα
Παίρνουμε τα κομματάκια του φιλέτου που έμειναν και τα ροδοκοκκινίζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι μαζί με καρότα, κρεμμύδια κομμένα.

Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα το μισό.

Προσθέτουμε το αλεύρι και 1/2 λίτρο νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1/2 της ώρας.

Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά, μαζί με ένα ποτήρι κρασί Porto, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Παρουσίαση
Βάζουμε τα λαχανικά στο πιάτο.

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες και το ανοίγουμε στο πιάτο, σαν βεντάλια, και από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.