Follow us

Προσούτο και χαμόν

Το χοιρινό είναι εκείνο­ από τα κρέατα που δια­θέτει το περισσότερο umami. Αλλά υπάρχει κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ το δυναμικό νοστιμιάς του φρέσκου κρέατος.

Προσούτο και χαμόν

Δεν είναι άλλο από τα χοιρινά αλλαντικά, με κορυφαία τα σπανιόλικα χαμόν και τα ιταλικά προσούτο, που φτάνουν τις 337 μονάδες monosodium glutamate, ανά 100 γρ. Και αυτό συμβαίνει διό­τι αυτά τα εκλεκτά ζαμπόνια υπόκεινται σε μακρόχρονη ωρίμανση, γεγονός που αποδομεί τις πρωτεΐνες τους σε νοστιμιά αμινοξέων όλους αυτούς τους μήνες (μέχρι και 36) κατά τους οποίους κρέμονται και σιτεύουν. Γι’ αυτό μας τρελαίνει η γεύση τους, είτε πρόκειται για τη φινέτσα των ιταλικών προσούτο είτε για τη σοφιστικέ ένταση των ισπανικών bellota jamones που προτιμώ. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;