Follow us

Οι γαρίδες ως άρτυμα

Όλος ο πλανήτης τρελαίνεται για τις γαρίδες, αλλά οι Ασιάτες είναι οι πιο «προχώ» απ’ όλους. Έχοντας συνειδητοποιήσει πολύ καλά πόση νοστιμιά έχουν, φτιάχνουν αρτύματα κάνοντάς τις σκόνη και πασπαλίζοντας τα φαγητά με τη νοστιμιά τους.

Οι γαρίδες ως άρτυμα

Είναι πολύ ξεχωριστή περίπτωση οι γαρίδες, καθώς δεν περιέχουν ένα, αλλά πολλά νόστιμα αμινοξέα: οι 43 μονάδες γλουταμινικού και οι 92 μονάδες ινοσινικού (inosinate) συνδυάζονται με ένα άλλο αμινοξύ, τη γλυσίνη (glycin), κι έτσι η σάρκα των εν λόγω μαλακόστρακων γίνεται μια ευτυχής συνεργία υπογραμμισμένης νοστιμάδας που μαγνητίζει. Γι’ αυτό όταν τις μαγειρεύω, τις καθαρίζω και φτιάχνω έναν πολύ umami ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη τους, τον οποίο χρησιμοποιώ κατόπιν ως βάση για ριζότο, σάλτσες σε μακαρονάδες και άλλα υπερνόστιμα εδέσματα. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;