Follow us

Η 5η γεύση της Σαρακοστής

Πιστεύετε δεν πιστεύετε, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να κάνετε αποτοξίνωση από την υπερβολή του κρέατος αυτές τις 50 ημέρες νηστείας μέχρι να έρθει η άγια ημέρα του οβελία.

Η 5η γεύση της Σαρακοστής

Ανάμεσα στα νηστίσιμα, τα οστρακοειδή είναι από τα πιο δημοφιλή και τα πιο φορτωμένα με umami. Στις γυαλιστερές, στους πετροσωλήνες και στα κυδώνια το γλουταμινικό φτάνει αισίως τις 208 μονάδες. Δυνατή είναι και η επίδοση των χτενιών (κοχύλια Σεν Ζακ), που με τις 159 μονάδες τους είναι από τα πιο αγαπημένα των σεφ ως σοβαρή πηγή umami. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο ταπεινά μύδια, με 105 μονάδες γλουταμινικού οξέος, είναι σαφές γιατί μας γοητεύουν αχνιστά, σε σαγανάκια και μυδοπίλαφα. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;