Follow us

Βάλε λάδι, πες umami

Ό,τι έχει παλαίωση έχει και umami. Αυτή είναι μια αλήθεια που επιβεβαώνεται 100% στα τυριά. Πάρτε για παράδειγμα την πολύμηνης παλαίωσης παρμεζάνα, μια αληθινή βόμβα γλουταμινικού οξέος.

Βάλε λάδι, πες umami

Πάρτε το ροκφόρ και την ιδιότυπη ωρίμανσή του που το οδηγεί σε μια πικάντικη γεύση 1.280 μονάδων umami. Ε, λοιπόν, έχουμε κι εμείς ένα ιδιόρρυθμο τυρί που παλαιώνει αρκετά, αλλά στο λάδι. Μιλάω για το λαδοτύρι της Ζακύνθου και όχι για το κλασικό της Μυτιλήνης, που δεν το βάζουν πλέον στο λάδι (σουρεάλ και όμως αληθινό). Χάρη σε αυτήν την παλαίωση, το λαδοτύρι γίνεται αρκούντως πικάντικο και κάνει τους αισθητήρες του umami στη γλώσσα να χτυπάνε συναγερμό. Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, για να απελευθερώσετε όλες τις δυνάμεις του. Δ.Α.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;