Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
1 ¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
¾ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
½ φλ. νερό
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. γάλα από αμύγδαλο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μπέικνγκ πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα αμυγδάλου.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αν είναι πολύ υδαρής προσθέτουμε λίγο αλεύρι κι αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 40 λεπτά.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι διαμέτρου 1 εκ..
Δίνουμε στα κουλουράκια όποιο σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 10 -14 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
A.T.