Follow us

Υγιεινά γρήγορα γλυκά με μπανάνα

Υγιεινά γρήγορα γλυκά με μπανάνα

Πολύ βολικό τρόφιμο η μπανάνα. Έρχεται έτοιμη για φάγωμα μέσα στην παχιά συσκευασία της, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση όταν χρειαστεί να την ξεφλουδίσουμε, χωρίς καμία απαίτηση για κάποιο εργαλείο, χωρίς φύρα, δηλαδή χωρίς κουκούτσια και μεμβράνες στην γλυκιά, κρεμώδη και άφθονη σάρκα της. Είναι μαλακιά, είναι εύπεπτη, είναι αρωματική. Χρησιμοποιείται ιδιαιτέρως στην ζαχαροπλαστική, υπάρχει σε λικέρ και σε κάποιους τόπους εξάγουν και ένα ισχυρό αλκοολούχο ποτό από την ζύμωση της φλούδας της. Σε επίπεδο διατροφικής αξίας, είναι σούπερ: μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και Β6, μια γερή ποσότητα διαλυτών ινών, αρκετά απλά σάκχαρα (φρουκτόζη κα σουκρόζη) που μας δίνουν άμεση ενέργεια όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο, ας πούμε ξεκινώντας το πρωί για δουλειά ή για το σχολείο και στο γυμναστήριο και μια ολόκληρη σειρά μετάλλων και ιχνοστοιχείων: μαγγάνιο, ασβέστιο, χαλκό και κυρίως κάλιο: ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών, που βοηθά στον έλεγχο των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης και «διορθώνει» τα δυσάρεστα αποτελέσματα του υπερβολικού νατρίου (αλάτι). Οι συνταγές που προτείνουμε είναι μικρά γλυκά που θέλουν τη μπανάνα κυρίως ωμή ή χρησιμοποιούν σύντομο ψήσιμο ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Περιέχουν εκτός από μπανάνα, βρώμη, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και γενικά θα λέγαμε πως είναι υγιεινά, εύκολα και γρήγορα σνακς με ωραία απλή γεύση που πιθανότατα θα αρέσει και σε πολλά παιδιά, δίνοντας μια καλή επιλογή για κολατσιό.

Updated: 06/02/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/09/16

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.