Follow us

Τσιζ κέικ με ανθότυρο, μαστίχα και σιρόπι καραμέλας

Τσιζ κέικ με ανθότυρο, μαστίχα και σιρόπι καραμέλας

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

1 φλ. μπισκότα digestive τριμμένα

⅓  φλ. φουντούκια

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. ανθότυρο

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 

1 ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

 ½ φλ. άχνη ζάχαρη

Για γαρνιτούρα: έτοιμο σιρόπι καραμέλας, φρέσκα ή ξερά μπλούμπερις

Εκτέλεση

Βάζουμε στο ψυγείο το σιρόπι καραμέλας.

Ετοιμάζουμε τη βάση: καβουρδίζουμε ελαφρά τα φουντούκια και τα ξεφλουδίζουμε.

Τα τρίβουμε στη μουλινέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλάτι στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να χλιάνει και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Στρώνουμε τον πάτο μια φόρμας με σούστα με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε ίσο πάχος παντού, πιέζοντάς το με την παλάμη μας ή με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: χτυπάμε καλά με το μίξερ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το κυρτό μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Ρίχνουμε ένα παχύ στρώμα σιρόπι καραμέλας και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Κόβουμε σε τρίγωνα και γαρνίρουμε με φρέσκα ή ξερά μπλούμπερις ή άλλα μικρά κόκκινα φρούτα.

A.T.

Τα τρίβουμε στη μουλινέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το αλάτι στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να χλιάνει και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Στρώνουμε τον πάτο μια φόρμας με σούστα με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε ίσο πάχος παντού, πιέζοντάς το με την παλάμη μας ή με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: χτυπάμε καλά με το μίξερ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το κυρτό μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Ρίχνουμε ένα παχύ στρώμα σιρόπι καραμέλας και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Κόβουμε σε τρίγωνα και γαρνίρουμε με φρέσκα ή ξερά μπλούμπερις ή άλλα μικρά κόκκινα φρούτα.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά