Follow us

Τρουφάκια με κάστανο

Θέλετε ένα γλυκό εύκολο, γιορτινό, κατάλληλο για πρωτοχρονιάτικο κέρασμα που αρέσει σε όλους; Αυτά τα τρουφάκια με κάστανο του Διονύση Αλέρτα είναι ό,τι πρέπει!
Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας, διατηρούνται μια χαρά στο ψυγείο...

Τρουφάκια με κάστανο

υλικά

320 γρ. πουρέ κάστανο (πολύ καλής ποιότητας έτοιμο*)
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, καλής ποιότητας
κακάο σκόνη σκέτο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον πουρέ και τον δουλεύουμε με το φτερό, να γίνει αφράτος. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε με το μείγμα μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη, για να παγώσουν. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την πικρή κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και βάζουμε αρκετό κακάο σε βαθύ μπολ. Περνάμε τα παγωμένα κάστανα από τη σοκολάτα, να τυλιχτούν, και μετά από το κακάο. Τα τοποθετούμε σε σειρές σε πιατέλα, μέσα σε χαρτάκια.

* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπιτικό πουρέ κάστανου, από κάστανα βρασμένα και λυωμένα με ζάχαρη.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.