Follow us

Το Σουit by Babis Zidilis φέρνει νέα εποχή στο καθημερινό γλυκό

Η άφιξη του Σουit επιβεβαιώνει την αλλαγή που έχει έρθει τελευταία στη ζαχαροπλαστική σκηνή της πόλης, με το ποιοτικό γλυκό να συστήνεται στην αθηναϊκή γειτονιά.

Το Σουit by Babis Zidilis φέρνει νέα εποχή στο καθημερινό γλυκό

Το λιλιπούτειο, γεμάτο χρώμα ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου το τοποθετούμε ανάμεσα στις πιο φωτεινές αφίξεις της σκοτεινής εποχής που διανύουμε. Ο καταξιωμένος pâtissier Μπάμπης Ζιντίλης δημιούργησε μια φιλόξενη φωλιά γλυκισμάτων, που θα ήθελαν όλοι να έχουν κοντά τους για (πολύ) συχνές επισκέψεις, με ζαχαροπλαστική επιπέδου, κλασικές αξίες που εναλλάσσονται με σύγχρονες ιδέες και μοντέρνα ταιριάσματα υλικών.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό του επίτευγμα είναι ότι ισορροπεί την ποιότητα, την άρτια τεχνική και τη γεύση, με τη δυνατότητα να αποτελούν καθημερινή απόλαυση για όλους. Με άλλα λόγια, το «Σουit» (Τερψιθέας 47, Π. Φάληρο, 2109886192) ανοίγει ένα δρόμο για σύγχρονο, ποιοτικό γλυκό με σωστή πρώτη ύλη και προσιτή τιμή, στη θέση του παρηκμασμένου «παλιάς κοπής» ζαχαροπλαστείου, που κυριαρχεί ακόμα στην πόλη, και όχι μόνο. «Η σκέψη ήταν, αυτό που λίγο-πολύ κάναμε στα εστιατόρια να το προσφέρουμε και στο κοινό της γειτονιάς, με τρόπο που να είναι προσιτό σε όλους. Επιλέγουμε πολύ καλά υλικά, που δεν είναι όμως απαγορευτικά σε τιμή, και τα διαχειριζόμαστε ακόμα καλύτερα για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», μας λέει ο ίδιος.

Ο Μπάμπης Ζιντίλης ασχολήθηκε με τη ζαχαροπλαστική από καθαρό ενδιαφέρον, βάζοντας στο συρτάρι τις αρχικές σπουδές του. Είχε την ευκαιρία να δουλέψει πολύ νωρίς σε μια κουζίνα-σχολείο, όπως εκείνη του «Funky Gourmet», και στη συνέχεια σε γνωστά ονόματα εστιατορίων, σε Αθήνα, Μύκονο και αλλού. Αλλά προσωπικά αγαπάει τις αλλαγές και τον κουράζει η όποια ρουτίνα και οι συμβιβασμοί. Ήρθε η στιγμή να ωριμάσει η σκέψη ενός δικού του χώρου και, βρίσκοντας το κατάλληλο σημείο, την έκανε πραγματικότητα τον περασμένο Νοέμβρη, λίγες ημέρες πριν την καραντίνα.

Το Σουit by Babis Zidilis φέρνει νέα εποχή στο καθημερινό γλυκό
Αίσθηση προκαλεί η εντυπωσιακή τοιχογραφία

Ο χώρος σαφώς αντανακλά την ιδιοσυγκρασία του εμπνευστή του. Στη θέση των μίνιμαλ διακοσμήσεων με τα παλ χρώματα που συνηθίζονται, ο Ζιντίλης προτίμησε μια αναφορά στις πατρίδες των εξωτικών υλικών της ζαχαροπλαστικής του, με τις ζεστές αποχρώσεις του μάνγκο, του πάσιον, της κανέλας ή της σοκολάτας και έντονη παρουσία του μπαμπού και του πράσινου. Highlight, το εκφραστικό γυναικείο πρόσωπο που καταλαμβάνει τον ένα τοίχο, ωδή στις γυναίκες που συλλέγουν τους καρπούς στη μακρινή Βραζιλία ή στην Αφρική. Άλλο σημείο αναφοράς στον χώρο, το εμφανές εργαστήριο με το ζωντανό πήγαιν’ έλα, ο χώρος δημιουργίας όπου χτυπάει η καρδιά του «Σουit» -γιατί ο ίδιος πιστεύει στην ομαδική δουλειά και στη συνεργασία: «Ήθελα να φτιάξω έναν χώρο δημιουργίας με τους πέντε συνεργάτες μου. Ο καθένας βάζει τις δικές του ιδέες, όλοι έχουν να δώσουν κάτι!», σημειώνει.

Οι βιτρίνες του «Σουit» είναι απλά λαχταριστές. Άψογη εμφάνιση, χρώματα, φαντασία, αλλά και «γνωστά κι αγαπημένα», όπως μια μηλόπιτα, μια τάρτα λεμονιού ή ένα προφιτερόλ -αν και όλα είναι πολύ δουλεμένα και κρύβουν εκπλήξεις στη γεύση. Η ομάδα αγαπά πολύ τα φρούτα και αυτή η ευχάριστα όξινη, αρωματική κι εξωτική γεύση δίνει έξτρα ενδιαφέρον σε πολλές δημιουργίες, ενώ δυνατό σημείο τους είναι και οι κρέμες. Οι γεύσεις ισορροπημένες, χωρίς εξάρσεις, προσαρμόζουν τα γλυκά του Σουit σε πολλά γούστα.

Δοκιμάζοντας Σουit !

Εξαιρετική η «μηλόπιτα» σε μορφή τάρτας

Η «μηλόπιτα» σε μορφή τάρτας είναι εξαιρετική, θα την ήθελα κάθε μέρα: τραγανή τάρτα βουτύρου, ποσαρισμένο μήλο με φρέσκια γεύση, κρέμα αμυγδάλου, ένα touch καραμέλας βουτύρου κι από πάνω κομματάκια κραμπλ αμυγδάλου, για παιχνίδι υφής και γεύσης. Το «φυστίκι», πάλι, με τη μεστή γεύση του ξηρού καρπού, συνδυάζει τάρτα κακάο, πραλίνα και γκανάς μοντέ φυστικιού, ενώ μέσα τρυπώνει παιχνιδιάρικα και μια αμυγδαλόκρεμα με κόκκινο φρούτο… Στην εμφάνιση της πανέμορφης passion-σοκολάτα δεν νομίζω ν΄ αντισταθεί κανείς. Κρέμα passion fruit, ποσαρισμένος ανανάς, cremeux bitter σοκολάτας και σαμπλέ κακάο μπλέκονται αρμονικά σ΄ ένα γλυκό που σε ταξιδεύει.

Κραμπλ αμυγδάλου, νότες λάιμ και καμμένη μαρέγκα δίνουν ταυτότητα στο «Λεμόνι»

Η κομψή coffee tart συνδυάζει όμορφα την πραλίνα φουντουκιού με τη γεύση του καφέ και η άψογη κρέμα λευκής σοκολάτας με εσπρέσο την απογειώνει. Το «λεμόνι» μπορεί να θυμίζει λέμον πάι, αλλά η λεπτομέρεια μετράει: κραμπλ αμυγδάλου, ωραίες νότες λάιμ και μια «καμμένη μαρέγκα» με υπέροχη γεύση, την κάνουν να διαφέρει. Η «σοκολατίνα» με την κατάμαυρη, λουστρινένια επιφάνεια τιμάει τ’ όνομά της με mousse bitter σοκολάτας, αλλά στην καρδιά της παραμονεύει μια γκανάς σοκολάτας γάλακτος με passion fruit που της δίνει άλλο «νεύρο»…

Τιμάει το όνομά της η κατάμαυρη και λουστρινένα «σοκολατίνα»

Στην κατάλευκη «αμυγδάλου» ταριάζει περισσότερο η λέξη «ευγενικιά»: μια mousse με απαλή γεύση αμυγδάλου και νότες πικραμύγδαλου, κομματάκια καβουρδισμένου αμύγδαλου και brownie λευκής σοκολάτας, για εκλεπτυσμένα γούστα.

Τα παγωτά του Σουit είναι must! Από την αλησμόνητη «βανίλια Μαδαγασκάρης» με απολαυστική γεύση φρέσκου γάλακτος (θυμίζει τις παλιές υπέροχες «κρέμες») και το μαγευτικό «μανταρίνι με τζίντζερ», μέχρι τα γεμάτα δροσιά και γεύση σορμπέ «ροδάκινο, βερίκοκκο, δεντρολίβανο» και «κόκκινα φρούτα», θα ξαναγύριζα μόνο γι’ αυτά -και υπάρχουν πολλές γεύσεις ακόμα.

Έμειναν αρκετά ακόμα για δοκιμή, μα έτσι κι αλλιώς, από το εργαστήριο βγαίνουν συνέχεια νέες δημιουργίες. Σε δεύτερη επίσκεψη, θα δοκίμαζα πάντως το ελληνικότατο «εκμέκ» (κρέμα πατισιέρ, σιροπιασμένο τσουρέκι, φιστίκι, κανέλα), το κλασικό τους προφιτερόλ με bitter ή γάλακτος σάλτσα σοκολάτας, το crémeux με brownie μαύρης σοκολάτας, ποσαρισμένο αχλάδι, καραμέλα βουτύρου και crémeux σοκολάτας γάλακτος και όλα τα υπόλοιπα παγωτά… Να σημειώσω ότι το Σουit έχει έναν άνετο εξωτερικό χώρο, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ένα όμορφο παγκάκι και έπεται σύντομα συνέχεια…

Σουit by Babis Zidilis | Τερψιθέας 47, Π. Φάληρο | 2109886192

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.