Follow us

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το "Notebook: Pastries for Restaurants" περιέχει την πολύτιμη εμπειρία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από τη μέχρι τώρα πορεία του στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής…

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης κατάφερε γρήγορα να καταξιωθεί στον χώρο της ζαχαροπλαστικής κι αυτό δεν απαιτεί μόνο ταλέντο αλλά και πολλή και σοβαρή δουλειά. Αυτή ακριβώς την εμπειρία του θέλησε να μεταφέρει σε μια σειρά βιβλίων με τον εύγλωττο τίτλο Notebook, όπου συγκεντρώνει το μέχρι τώρα πολύτιμο υλικό που κατέγραψε από τις κουζίνες των διάσημων εστιατορίων στα οποία δούλεψε: δοκιμές, τεχνικές, δημιουργίες, στησίματα και πολύτιμες παρατηρήσεις που κρατήθηκαν σε σημειώσεις, έρχονται τώρα να αποτελέσουν πολύτιμη βοήθεια στους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής.

Στο πρώτο "Notebook: Pastries for Restaurants" περιλαμβάνονται 38 συνταγές και 216 «υποσυνταγές» με σαφήνεια και λεπτομέρειες σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης, που συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό - μια δουλειά που χρειάστηκε ένα χρόνο προετοιμασίας.

Το Notebook των γλυκών εμπειριών του Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Το βιβλίο αυτό έγινε για να δώσει έμπνευση στους συναδέλφους μου ζαχαροπλάστες, αφού οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το επάγγελμά μας τέχνη. Από την αρχική ιδέα μέχρι την εκτέλεσή της, στόχος μου ήταν να μοιραστώ τις εμπειρίες και την δική μου οπτική προσέγγιση, να εμπνεύσω, να κινητοποιήσω. Να δημιουργήσω μια διάδραση…» είπε ο ίδιος στην παρουσίαση του βιβλίου.

Να σημειώσουμε, ότι ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ένας από τους δημιουργούς του εξαιρετικού ζαχαροπλαστείου Ourse στη Γλυφάδα, σύμβουλος και δημιουργός επιδορπίων σε εστιατόρια, ενώ παραδίδει σεμινάρια πάνω στη ζαχαροπλαστική τέχνη του εστιατορίου.

Η πολυτελής έκδοση διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω του website https://www.spyrospediaditakis.com/ και στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από το βιβλιοπωλείο Librairie Gourmande στη Γαλλία καθώς και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Books for Chefs. Θα υπάρχει επίσης διαθέσιμο προς πώληση στο ζαχαροπλαστείο Ourse (Μυστρά 39, Γλυφάδα).

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.