Follow us

Τηγανίτες με χυμό πορτοκαλιού

Τηγανίτες με χυμό πορτοκαλιού

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Χυμός από 3 πορτοκάλια (400 ml)

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 γερή πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο ελαφρύ για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μετράμε τον χυμό του πορτοκαλιού -πρέπει να έχουμε περίπου 400 ml υγρό.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάλι.

Αν ο χυλός είναι πολύ πυκνός προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό, μέχρι ο χυλός να είναι μεν πηχτός αλλά να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει).

Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.

Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη.

Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν τραγανές από έξω.

Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή με μαρμελάδα εσπεριδοειδών ή με μέλι και κανέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.