Follow Tasty Guide

Τηγανίτες με ανθότυρο

Τηγανίτες με ανθότυρο

Υλικά

3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ανθότυρο ανάλατο
2 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι
3 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα: μέλι, κανέλα, σουσάμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ και το αλάτι. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το νερό, το τυρί λιωμένο με πιρούνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει). Το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος. Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνοντας απόσταση από τη μια τηγανίτα στην άλλη. Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, και δεν θα γίνουν τραγανές από έξω. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με συνοδεία γιαούρτι ή με μέλι ή και με τα δύο σημ. Μπορούμε να φτιάξουμε λιγότερες τηγανίτες μειώνοντας στο μισό τις ποσότητες των υλικών.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.