Follow us

Τι λέτε για νηστίσιμο γλυκό στο Κέντρο;

Η νηστεία δεν χρειάζεται να είναι στέρηση και οι νηστίσιμες επιλογές των πιο γλυκών στάσεων της Αθήνας το αποδεικνύουν: ιδού 11 απ’ αυτές, για τις Σαββατοκυριακάτικες βόλτες μας στο Κέντρο

Τι λέτε για νηστίσιμο γλυκό στο Κέντρο;

Από τις Δέσποινα Μπαράκη και Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Ο καιρός των ημερών είναι ιδανικός για βόλτες και τα χιλιόμετρα που γράφουμε τα Σαββατοκύριακα είναι το ιδανικό άλλοθι για να γλυκάνουμε όσα κενά μας αφήνει το lockdown, με μερικές... θερμιδικές αμαρτίες παραπάνω. Για να είμαστε στο κλίμα των ημερών, όμως, επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε γλυκά που αφήνουν έξω τα αρτύσιμα συστατικά, και σημειώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για νηστίσιμες παρασπονδίες στο κέντρο της Αθήνας, είτε η όρεξή μας τραβάει παγωτό, είτε παραδοσιακό σιροπιαστό, είτε και κάτι πιο εξεζητημένο. Βγάλτε σημειωματάριο και κουταλάκι, και φύγαμε!

Τα Παγωτά

Τι λέτε για νηστίσιμο γλυκό στο Κέντρο;
Σορμπέ σοκολάτας με κακάο και κουβερτούρα προτείνει το «Le Greche»

Le Greche

Ξεκινάμε τη βόλτα μας με gelato all the way και το κέντρο της πόλης γίνεται hotspot υπέρμετρης γλύκας. Το γνωστό σε όλους «Le Greche», με τον γνήσιο ιταλικό χαρακτήρα, μας φτιάχνει νόστιμα sorbet παγωτά σε φρουτένιες γεύσεις όπως λεμόνι και φράουλα, χωρίς να παραλείπεται το sorbet σοκολάτας φτιαγμένο με νερό, κακάο και κουβερτούρα.

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα | 216 700 6458

Bon Bon Fait Maison

Ο καταξιωμένος patissier Κρίτων Πουλής με την ομάδα του υπογράφουν νόστιμα γλυκά για την πασχαλιά. Στα νηστίσιμα του «Bon Bon Fait Maison» βρίσκουμε vegan παγωτά φιστίκι, φουντούκι, σοκολάτα bitter και φρούτα του πάθους φτιαγμένα με γάλα καρύδας, ρυζιού ή αμυγδάλου. Για τους λάτρεις των ανάλαφρων σορμπέ, μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις που θα βρείτε είναι λεμόνι, μάνγκο, βύσσινο και βατόμουρο. Αν πάλι, δεν θέλετε παγωτό δοκιμάστε το vegan muffin σοκολάτας.

Πετράκη 30, Σύνταγμα | 210 331 8703

Choureal

Το «Choureal» είναι γνωστό στους φίλους του προφιτερόλ, αφού τα τραγανά του σουδάκια είναι γεμάτα νοστιμιά. Και παρότι το προφιτερόλ δεν είναι νηστίσιμο, αξίζει περνώντας από την Ερμού να κάνετε μία στάση για να απολαύσετε ένα δροσιστικό – και καλοφτιαγμένο – σορμπέ φράουλας ή μάνγκο.

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα | 210 331 7883

Άκρως νηστίσιμο το μυρωδάτο παγωτό Λεμόνι-Βασιλικός των «Kayak»

Kayak

Το φημισμένο «Kayak», με τις περισσότερες από 80 γεύσεις παγωτού στη φαρέτρα του, στη φετινή νηστεία σερβίρει αρωματικά sorbet φράουλας, βερίκοκου και φραγκοστάφυλου, η Vegan Σοκολάτα Βελγίου είναι σταθερά μια από τις αγαπημένες μας ακολασίες, ενώ μια επιπλέον εξαιρετική και άκρως νηστίσιμη επιλογή αποτελεί και το μυρωδάτο παγωτό λεμόνι - βασιλικός.

Βύρωνος 1, Αθήνα | 210 322 3840

Oggi

Στο πολύβουο «Oggi» βρίσκουμε όλων των ειδών τις γρανίτες, με πολλές vegan και νηστίσιμες επιλογές όπως καρπούζι, ανανά, ροδάκινο και vegan σοκολάτα υγείας. Extra vegan και εξαιρετική επιλογή για μετά την Ανάσταση, η γεύση φράουλα με βασιλικό και vodka!

Βουλής 17, Σύνταγμα | 210 324 6995

Τα κλασικά

Ιδανικά για τσιμπολόι στην πλατεία τα vegan καλιτσούνια του «Μητροπολιτικόν»

Μητροπολιτικόν

Επόμενος γλυκός σταθμός, μετά τα παγωτά, είναι τα σιροπιαστά με ιστορία. Δε θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε το θρυλικό «Μητροπολιτικόν», τρίτης γενιάς ζαχαροπλαστείο στην οδό Βουλής, που μοιάζει με ένα ταξίδι στο χρόνο. Τα vegan αμυγδαλωτά περνούν την μεγάλη παράδοση του μαγαζιού στη νέα εποχή, αξεπέραστο είναι το νηστίσιμο γιαννιώτικο με μπόλικη γλύκα και νοστιμιά, καθώς και κανταϊφάκια με το κιλό, για να τα συνδυάσετε ιδανικά με νηστίσιμο παγωτό. Όσο για… τσιμπολόι στην πλατεία, τα vegan καλτσούνια είναι το πλέον κατάλληλο γλυκό για αυτές τις μέρες.

Βουλής 39, Σύνταγμα | 210 324 0654

Χατζής

Μεγάλος γλυκατζής ο «Χατζής» με τ’ όνομα, που μας ωθεί εδώ και χρόνια σε πλείστες όσες διατροφικές παρασπονδίες. Φουλ σιροπιασμένα κουρκουμπίνια, θρεπτικό ασουρέ και παραδοσιακά φοινίκια, είναι λίγα από τα νηστίσιμα γλυκά που απλώνει στη διάθεσή μας. Δοκιμάστε, δε, και τα κρατσανιστά του τρίγωνα Θεσσαλονίκης με ταχίνι, και θα προσθέσετε άλλη μία στις λατρείες σας.

Μητροπόλεως 5, Αθήνα | 210 322 2647

Τα εξειδικευμένα

Κωκ από σιμιγδαλένιο χαλβά με κρέμα από ταχίνι η νιστίσιμη έμπνευση του «Kokakias»

Kokakias

Ο «Kokakias» έφτιαξε το όνομά του παρουσιάζοντας αμέτρητες διαφορετικές εκδοχές του αγαπημένου γλυκού της παιδικής μας ηλικίας, του κωκ. Έτσι, αν βρίσκεστε στο Κολωνάκι και θέλετε να αναβιώσετε τα παιδικά σας χρόνια με ένα σύγχρονο, νόστιμο – και φυσικά – νηστίσιμο twist, δοκιμάστε το νηστίσιμο «Κωκ» από σιμιγδαλένιο χαλβά γεμιστό με κρέμα και χαλβά από ταχίνι και vegan πραλίνα φουντουκιού. Αν, πάλι, η όρεξη τραβάει σιμιγδαλένιο χαλβά, προσέξτε εδώ τις εκδοχές με πορτοκάλι κονφί, ή με πραλίνα φουντουκιού.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48 – 50, Κολωνάκι | 210 724 3000

Wild Souls

Γνωστό για τους ολόφρεσκους και νόστιμους χαλβάδες του, αλλά και τα εθιστικά βούτυρα ξηρών καρπών, το πολύχρωμο deli cafe «Wild Souls» προτείνει κι άλλες λιχουδιές, ειδικά διαμορφωμένες για τη φετινή νηστεία, πάντα με την raw vegan λογική του ως άξονα. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές που βρήκαμε στο κατάστημα είναι το Energy Ferrero Bowl με φυστικοβούτυρο, κακάο, μαρμελάδα βερίκοκο, κανέλα, βρώμη, αλλά και το νόστιμο Wild Bounty ball με βούτυρο κάσιους, ταχίνι, καρύδα, βασιλικό χουρμά, βρώμη και σοκολάτα stevia. Αν, βέβαια, επιμένετε σε κλασικά πασχαλινά γλυκίσματα, δοκιμάστε το vegan τσουρέκι, γεμιστό με αμυγδαλοβούτυρο με κακάο και χουρμά, ή το τσουρέκι με γέμιση μαρμελάδας βερίκοκου και κάσιους.

Βουλής 36, Σύνταγμα | 210 323 1438

Σοκολατόπιτα με πλούσιο μπισκότο πορτοκαλιού βρίσκουμε στο «Slim Bites»

Slim Bites

Η «Slim Bites» είναι γνωστή για τις ποιοτικά υγιεινές επιλογές που έχει σε γλυκά, μάλιστα είναι από τους πρωτοπόρους στη χρήση της στέβιας. Για τη φετινή Σαρακοστή, η γκάμα περιλαμβάνει πολλά σορμπέ αλλά και γλυκά, όπως η σοκολατόπιτα με πλούσιο μπισκότο πορτοκαλιού και ψημένη κρέμα bitter σοκολάτας. Αρκετές είναι οι επιλογές και για τους λάτρεις των εσπεριδοειδών, αφού στη λίστα βρίσκουμε από νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με σταγόνες σοκολάτας και πορτοκαλόπιτα, μέχρι την ιδιαίτερη μους Yuzu και lime, με sauce πορτοκάλι και σαγκουίνι, σε βάση crumble βανίλιας Μαδαγασκάρης με επικάλυψη από coulis μανταρίνι.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι | 2107224757

Lukumades

Το γλυκατζίδικο στέκι που έγινε προσκύνημα στα πέριξ του Μοναστηρακίου ακούει στο όνομα «Lukumades» και μας ακολουθεί και στη Σαρακοστή. «Sweet Sarakosti» λέγεται το νηστίσιμο μενού τους, με άπειρες προτάσεις και συνδυασμούς για τους λουκουμάδες, μεταξύ των οποίων και οι vegan με άχνη ζάχαρη και φυστικοβούτυρο, ή γεμιστοί, με σοκολάτα υγείας ή αγριοκέρασο και με σιρόπι αγαύης. Στα must, το πολύ δημοφιλές vegario με παγωτό sorbet σοκολάτα, vegan πραλίνα σοκολάτας, φυστικοβούτυρο και αμύγδαλα.

Αιόλου 21, Πλατεία Αγίας Ειρήνης | 210 321 0880

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.