Follow us

Τάρτα σοκολάτας με κρεμ μπρουλέ

Τάρτα σοκολάτας με κρεμ μπρουλέ

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

50 γρ. κακάο

100 γρ. άχνη ζάχαρη

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. νερό παγωμένο

Για την κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος

2 δόσεις βανιλίνη (ή ένα λοβό βανίλιας)

150 γρ. ζάχαρη

5 κρόκοι φρέσκων αβγών

Για την καραμέλα

30 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι στον πάτο και τα πλαϊνά.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια, που φυλάμε γι αυτό το σκοπό.

Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με το ασπράδι χτυπημένο.

Την ξαναψήνουμε για 5 λεπτά.

Την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε βαρύ μπολ τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους και τη βανιλίνη και δουλεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα).

Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος -ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Τη μεταφέρουμε στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι στον πάτο και τα πλαϊνά.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια, που φυλάμε γι αυτό το σκοπό.

Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αλείφουμε με το ασπράδι χτυπημένο.

Την ξαναψήνουμε για 5 λεπτά.

Την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα).

Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος -ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Τη μεταφέρουμε στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.